Sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, negociatorul din partea Ucrainei, Mykhailo Podoliak, a anunțat o „pauză tehnică” în negocierile dintre cele două țări, informează CNN.

Această măsură a fost impusă deoarece e nevoie de o clarificare și lucrări suplimentare în subgrupurile de lucru, a precizat consilierul președintelui Zelenski prezent la cea de-a patra rundă de negocieri.

Înaintea discuțiilor dintre oficialii ucraineni și ruși, președintele Ucrainei a precizat că negocierile de pace vor fi dificile, afirmând că șansele ca bombardamentele rusești să se oprească sunt foarte reduse.

A 19-a zi de război dintre Rusia și Ucraina

„Trebuie să ne ţinem binem şi să ne batem pentru a ajunge la o pace pe care ucrainenii o merită, o pace cinstită, cu garanţii de securitate pentru statul nostru, pentru poporul nostru. Şi pentru a le pune în scris, prin negocieri, nişte negocieri dificile”, a declarat Zelenski.

De asemenea, acesta a amintit că în ciuda faptului că armata rusă continuă să distrugă orașe întregi, după ce războiul se va termina, totul va fi restaurat, „fiecare stradă, fiecare casă.” Mai mult, Zelenski a reamintit că Rusia este o adevărată amenințare la adresa felului „nostru de viață”, precizând că unul dintre scopurile ascunse a Kremlinului este sufocarea Ucrainei din punct de vedere economic.

Totodată, șeful statului ucrainean a mai spus că forțele ucrainene „se țin bine”, în fața Rusiei, fiind încrezător că în cel mai scurt timp, soldații ruși vor fi bătuți pe „pământ ucrainean.”

”Vânaţi-i imediat. Apăraţi oraşele, apăraţi satele. Pentru a apăra fiecare metru pătrat al pământului nostru şi fiecare parte a inimii noastre, inima ucraineană. Sufletul ucrainean. Să ne ajutăm unii pe alţii! Să ne ajutăm! Şi să apărăm statul! Împreună om învinge!”, a concluzionat Zelenski.

Reamintim că miercuri, 16 martie, președintele Ucrainei se va adresa online Congresului reunit al Statelor Unite.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a început pe 24 februarie, când Vladimir Putin a dat ordinul invadării. Uniunea Europeană și Statele Unite au impus sancțiuni economice dure Rusiei, dar Putin a anunțat că nu va ceda până când nu va duce la bun sfârșit „denazificarea” Ucrainei.

Volodimir Zelenski transmite un nou mesaj Occidentului

Articolul precedentRomânia se pregătește să limiteze exporturile. Ciolacu: „Toată lumea este îngrijorată, la fel ca şi noi”
Articolul următorAgent Green: “Trebuie oprită betonarea ultimelor râuri sălbatice din România”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.