Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, în Parlament, că țara noastră s-ar putea confrunta cu o criză alimentară în viitor, motiv pentru care este posibil să se limiteze exporturile.

Cu toate acestea, președintele PSD a dat asigurări că România poate produce alimente pentru susținerea a 40 de milioane cetățeni, dublu față de cât are țara noastră în momentul de față.

„Este posibil, avem contracte internaţionale, dacă nu vom face faţă, se vor limita aceste exporturi. Dar întâi să ne creăm o rezervă naţională, sustenabilă pentru populaţiei României”, a spus Ciolacu, potrivit stiripesurse.ro.

Ciolacu: „Agricultura este o prioritate”

De asemenea, liderul social-democrat a vorbit și despre panica legată de prețul la carburant și cozile interminabile din supermarketuri unde lumea a cumpărat în cantități masive ulei de floarea soarelui,acesta menționând că ce s-a întâmplat nu a fost adecvat. 

„Am înţeles că s-au trimis controale să se vadă de ce s-a întâmplat acest lucru. A fost neadecvat acel preţ şi acea ştire prezentată să creeze aşa ceva în toată România. Asta înseamnă că toată lumea este tensionată, toată lumea este îngrijorată, la fel ca şi noi, este evident acest lucru”, a mai spus Ciolacu.

Totodată, acesta a mai precizat că înțelege faptul că românii au reacționat emoțional la mai multe informații in mediul online, după doi ani în care au fost supuși unor restricții continue, iar acum sunt îngrijorați de conflictul dintre Rusia și Ucraina.

„Venim după doi ani de pandemie, după un conflict în 2022 când nimeni nu mai credea că se poate întâmpla aşa ceva în Europa şi există o anumită tensiune şi lumea reacţionează emoţional la anumite ştiri”, a mai spus liderul PSD.

Președintele social-democrat a dat asigurări că dacă țara noastră va reuși să își creeze o rezervă necesară de grâu, nu va avea nicio problemă să exporte mai departe.

„Încă România are capacitatea de a produce produse alimentare, să susţină, nu 20 de milioane, ci 40 sau 50 de milioane, spun specialiştii”, a concluzionat Marcel Ciolacu.  

Reamintim că luni, șeful DSU Raed Arafat a spus că stocurile obișnuite pe care orice român trebuie să le aibă în caz de dezastre naturale, „pentru una, alta” rămân valabile, precizând că nu e cazul ca populația să intre în panică.

„Asta este ce a fost recomandat de noi pe tot parcursul anilor și rămâne recomandat mai departe”, a menționat secretarul de stat Raed Arafat.

Ciolacu: „Trebuie să luptăm cu dezinformarea, dar fără a suprima sub nicio formă libertatea de exprimare”

Articolul precedentPonta, despre situaţia din România: “Viitorul nostru sună din ce în ce mai rău”
Articolul următorPauză în discuțiile dintre Ucraina și Rusia. Ce plan are Zelenski pentru a opri războiul
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.