Volodimir Zelenski transmite un nou mesaj Occidentului

El cere instituirea unei zone de interdicție aeriană în Ucraina

După atacul armatei ruse asupra bazei militare din apropierea graniței cu Polonia, Volodimir Zelenski a cerut din nou instituirea unei zone de interdicție aeriană în Ucraina.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că este doar o chestiune de timp până când atacul armatei ruse se va extinde la țările membre NATO, dacă Alianța nu înființează o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei.

„Am avut dreptate. Acum repet, din nou: dacă nu ne închideți cerul, este doar o chestiune de timp până când rachetele rusești vor cădea pe teritoriul vostru. Pe teritoriul NATO. Pe casele cetățenilor din țările NATO”, a afirmat președintele ucrainean.

„Anul trecut, i-am avertizat clar pe liderii NATO că dacă nu vor exista sancțiuni preventive dure împotriva Rusiei, aceasta va începe un război”, a declarat Zelenski, în mesajul video postat duminică seară.
Zelenski a mai precizat că reprezentanții delegațiilor Rusiei și Ucrainei discută în format video zilnic, delegația ucraineană având o sarcină clară, și anume să facă totul pentru a asigura o întâlnire a președinților, întâlnire pe care cu siguranță oamenii o așteaptă.

Zelenski a mai spus că echipa ucraineană continuă negocierile cu Rusia pentru a stabili o întâlnire între el și președintele rus Vladimir Putin.

El a vorbit și despre uciderea jurnalistului american Brent Renaud duminică, la Irpin, într-un atac rus, afirmând că a fost vorba despre un atac deliberat al armatei ruse. „Un jurnalist american a fost ucis astăzi în regiunea Kievului. Brent Renaud. Colegul său a fost rănit. A fost un atac deliberat al armatei ruse. Ei știau ce fac. Dar nu toată lumea din Occident pare să știe ce fac”, a continuat președintele Ucrainei

Duminică a avut loc un atac asupra unei baze de antrenament ucrainene, situată la aproximativ 20 de kilometri de Polonia, în apropierea oraşului ucrainean Liov. Bombardamentele s-au soldat cu 35 de morţi şi 134 de răniţi, potrivit autorităţilor ucrainene.

Distincţia „Erou al Ucrainei” post-mortem, acordată de Volodimir Zelenski pentru prima dată unei femei

Articolul precedentNumărătoare inversă pentru suspendarea autorizației Supercom. În 90 de zile, firma trebuie să rezolve neregulile de la „deponeul” Bârcea Mare.
Articolul următorOficialii ruși și ucraineni vor avea azi noi discuţii