Dezbaterea bugetului a intrat „în prelungiri”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a anunțat că dialogul va fi reluat joi, 6 mai

Bugetul Capitalei a intrat „în prelungiri”, după ce în dezbaterile de miercuri seară s-a stabilit că este nevoie de noi „date tehnice”, astfel încât adoptarea acestuia să intre în „linie dreaptă”. Anunțul reluării dialogului cu Vlad Voiculescu, Horia Tomescu și Cosmin Smighelschi (USR PLUS), Violeta Alexandru, Stelian Bujduveanu, Răzvan Socolovici și Diana Mardarovici (PNL), Andrei Ionescu și Sebastian Moise (PMP) a fost făcut de primarul general, Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Acesta s-a arătat optimist în rezolvarea, cât mai rapidă, a blocajului în care se află bugetul Bucureștiului.

„Am avut în această seară un dialog online cu reprezentanții USR PLUS, PNL și PMP din București, pentru a avansa pe tema realizării bugetului Capitalei.  A fost un dialog echilibrat, în care am căutat căi de a rezolva lucrurile în interesul bucureștenilor. În numele USR PLUS, Vlad Voiculescu a solicitat noi date tehnice cu privire la buget, urmând ca în următoarele 24 de ore, în cadrul organizației, să se facă o nouă analiză, astfel încât să ne apropiem cu toții de o soluție”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, acesta a precizat că discuțiile vor continua mâine seară și „sper să ajungem cât mai curând la un acord, ținând cont atât de prioritățile comune, cât și de constrângerile momentului.”

Bugetul a făcut „un pas înainte”

De partea cealaltă, viceprimarul Horia Tomescu a anunțat, tot într-o postare pe Facebook că noua versiune a bugetului va fi transmisă Consilierilor Generali în cursul dimineții de joi, împreună cu fundamentarea veniturilor și cheltuielilor propuse de edilul Nicușor Dan. „Este un pas înainte și ne dorim să căutăm în continuare, pe baza unor informații clare, o soluție corectă pentru București. Vom analiza noua propunere și vom continua discuțiile în cadrul unei noi întâlniri care va avea loc mâine seară, de la ora 19:30. Rămânem deciși să dăm orașului un buget realist care să nu perpetueze practicile care au adus acest oraș în faliment și care să reflecte reformele în administrația bucureșteană”, a scris și Tomescu.

Conform proiectului pus în dezbatere de Nicușor Dan, Primăria Capitalei ar fi avut în 2021 un buget de 6,9 miliarde lei. Bugetul Capitalei a fost respins, pe 28 aprilie, cu 22 de voturi „împotrivă”, 17 „pentru” și 14 abțineri. Consilierii USR PLUS au acuzat că bugetul este unul supraevaluat.

Nicușor Dan îi roagă pe consilierii USR PLUS să vină cu propria variantă de buget

Articolul precedentDiana Șoșoacă susține familia tradițională
Articolul următorIoana Mihăilă ne lasă fără măști de pe 1 august