Diana Șoșoacă susține familia tradițională

Dezbatere cu scântei în plenul Senatului, din cauza termenilor „mamă și tată”

Senatorul independent Diana Șoșoacă, deși exclusă din PAUR, susține opinia fostului șef, Claudiu Târziu, cu privire la familia tradițională, în care fiecare copil are „mamă și tată”, nu părinți, după ce în plenul Senatului a fost dezbătută o lege ce prevede completarea unei ordonanțe cu privire la indemnizația de concediu ce se acordă părinților, fără să fie stipulat ideea de mamă și tată.

„După intervenția senatorului Pălărie îmi dau seama că ceea ce a spus senatorul Târziu este adevărat. Deci discutăm despre părinte 1 și părinte 2, este mamă și tată. Și din toate cercetările științifice, și vă spune un avocat care de peste 20 de ani lucrează în Dreptul Familiei, inclusiv cu copii cu dizabilități, vă spun că acești copii sunt foarte atașați de mama și doar mama reușește să se îmțeleagă cu ei. Indiferent de aceste ideologii de gen, de faptul că vreți să denumiți părinte 1 și părinte 2, de faptul că tatăl are un rol important în creșterea copilului, să știți că în conformitate cu legile naturii, nu poți să treci  peste legii naturii. Mama este cel mai important părinte în creșterea copilului, în nașterea acestuia”, a declarat Diana Șoșoacă, în plen.

Concediu de maternitate de scurtă durată

Aceasta a făcut o trimitere către vremurile demult apuse, ale regimului lui Ceaușescu, când mamele erau obligate să revină la serviciu după numai două sau trei luni de „concediu de maternitate”, dar care aveau susținere din partea bunicilor pentru creșterea copiilor.

„ Mă așteptam să dați indemnizații pentru ca mamele să stea cât mai mult cu copiii acasă, astfel încât să avem o societate cât mai normală și dezvoltată normal. Nu o societate bazată pe ideologii de gen și crescută de către bone. Avem deja niște generații crescute de bone, iar în învățământ avem dezastru. Copiii au grave probleme de adaptare pentru că nucleul familial este cel mai important. În acest moment, bunicii – ori nu mai trăiesc, că o avem pe dna Lagarde, care menționează că bătrânii trebuie să moară cât mai repede pentru că ocupă prea mult spațiu în societatea modernă, contemporană, iar cei care mai trăiesc ies la pensie foarte târziu. Astfel că dvs, de fapt, dezvoltați after-school-urile sau creșele, astfel încât toate aceste firme să se poată dezvolta”,  a concluzionat senatorul Diana Șoșoacă.

Ce spune Ștefan Pălărie

Senatorul USR PLUS, Ștefan Pălărie le-a sugerat contestatarilor acestui proiiect de lege să coboare în secolul XXI și să realizeze că ambii părinți ai copiilor au aceleași drepturi în creșterea acestuia, motiv pentru care nu consideră că denumirea de „părinte”, fără a face trimitere la mamă sau tată nu trebuie să împiedice o lege să fie adoptată.

„În lege nu este trecut nici măcar o dată cuvântul mamă, este trecut cuvântul părinte, în ideea în care, în secolul XXI, rolurile bărbatului și femeii sunt egale în creșterea copilului, iar prevederile din această reprezentare, amândouă se referă la părinți. Și atunci, îi rog pe colegi să revină pe aceeași planetă, în același secol și să analizăm această măsură din perspectiva în care a fost formulată. Adică, o formulă de combaterea pandemiei, în care se dorește revigorarea și restimularea mediului economic, cu posibilitatea ca părintele în cazul în care dorește să revină mai devreme să poată beneficia de acest stimulent”, a precizat Ștefan Pălărie.

Becali, despre Șoșoacă: „a căzut puțin în derizoriu pentru că unei femei nu-i stă bine să facă așa ceva”

Articolul precedentMinistrul Mediului vrea reanalizarea procedurilor de acordare a derogărilor
Articolul următorDezbaterea bugetului a intrat „în prelungiri”