Ioana Mihăilă ne lasă fără măști de pe 1 august

Ministrul Sănătății l-a completat pe premierul Cîțu, cel care anunțase data de 1 iunie ca ziua în care se va putea sta fără mască în spațiile închise ale birourilor

Ministrul Sănătății, Ioana Mihailă a declarat la TVR1 că se va putea renunța la măștile de protecție pe măsură ce România va înainta cu campania de vaccinare. Premierul Cîțu a anunțat că o propunere în această priviță se află pe masa celor de ministerul Sănătății, iar potrivit acesteiea este vorba ca din 1 iunie, românii să poată sta fără mască în birourile închise, însă decizia este a celor de la Sănătate.

„Am avut o discuție cu premierul Cîțu, pe această temă, chiar astăzi, și am convenit că  că pe măsură ce înaintăm cu campania de vaccinare, persoanelor care sunt vaccinate să începem să le permitem  mai multă libertate și să revină cât mai repede la viața dinainte de această pandemie. Una dintre idei a fost tocmai această permisiune pentru cei care lucrează în birouri. Dacă sunt toți vaccinați să poată să nu poarte mască. Evident că înainte de a da liber la astfel de prevederi va trebui să verificăm cu INSP și cu specialiștii pe care îi avem în Sănătate Publică”, a declarat Ioana Mihăilă, la TVR1.

Ideea este susținută și de Centrul pentru Prevenirea Bolilor din SUA

Ministrul Ioana Mihăilă a precizat că aceasta este o soluție fezabilă, dar mai ales că se bazează pe comunicatele transmise deja de Centrul pentru Prevenirea Bolilor din SUA, care face referite tocmai la acest aspect, pentru persoanele vaccinate complet, să înceapă renunțarea la purtarea măștii.

În ceea ce privește renunțarea măști și în spațiile libere, Ioana Mihăilă este de părere că termenul trebuie reconsiderat, cel de 1 august fiind cel fezabil pentru o astfel de mișcare.

Vaccinarea cu AstraZeneca, greoaie din cauza reticenței

După controversele cu privire la vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, interesul pentru acest vaccin este unul redus și în România. Întrebată ce se va întâmpla cu miile de doze de la acest producător, ministrul Ioana Mihăilă a precizat că o parte dintre ele au fost donate Republicii Moldova. „Vom vedea dacă mai sunt și alte țări care au nevoie de ajutor și să le donăm din vaccinurile AstraZeneca, și vom începe să apelăm, dacă avem și acordul Comisiei Europene și a producătorului, la activități de revindere a vaccinului AstrzZeneca pentru țările care sunt în afara UE”, a mai precizat ministrul Ioana Mihăilă.

Premierul Cîțu a anunțat data la care vom putea să ne punem măștile „în cui”

Articolul precedentDezbaterea bugetului a intrat „în prelungiri”
Articolul următorGuvernul va dota Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” cu aparatură nouă în valoare de 65 milioane de lei