Guvernul va dota Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” cu aparatură nouă în valoare de 65 milioane de lei

65.241.000 de lei pentru dotarea Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală şi a sălilor de operaţii ale Blocului Operator din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”

Foto: Facebook

Veste bună pentru Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” Bucureşti! Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, o finanţare cu o valoare de 65 de milioane de lei valabilă pentru dotări ulterioare. Spitalul efectuează, în medie, peste 8.000 de operații anual, astfel că viiitoarele dotări vor veni în ajutorul menținerii ori chiar creșterii acestui număr de intervenții.

La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi finanțarea

Așadar, Guvernul a aprobat ieri, 5 mai 2021, „Hotărârea de Guvern pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii ”Dotarea Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală şi a Blocului Operator din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni Bucureşti»”, au declarat, aseară, surse din Ministerul Sănătăţii.

Ioana Mihăilă ne lasă fără măști de pe 1 august

Conform aceleiași surse, suma de 65.241.000 de lei este destinată dotării Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală şi a sălilor de operaţii ale Blocului Operator din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”, din Capitală.

Banii sunt asigurați de Guvernul României, via Ministerul Sănătăţii, și fac parte din bugetul de stat. Ei vor fi utilizați pentru achiziţionarea echipamentelor necesare modernizării blocului operator neurochirurgie, însă și pentru dotarea cu echipament performant a laboratorului de explorări multifuncţionale şi pentru achiziţia unui sistem integrat de radiologie şi imagistică.

Articolul precedentIoana Mihăilă ne lasă fără măști de pe 1 august
Articolul următorUSR PLUS Iași, o întreagă listă de revendicări pentru pace: „O alianță poate fi formată numai împotriva lui Mihai Chirica”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.