Sursa foto: national.ro

Înalt Prea Sfințitul (ÎPS) Teodosie s-a urcat și anul acesta pe cisterne pentru a sfinți apa ce va fi pusă apoi în 150.000 de sticle, urmând să fie împărțite credincioșilor ce vor participa la slujba religioasă din Portul Tomis.

Prelatul a ținut o scurtă predică de pe autospecială enoriașilor prezenți, precizând că e nevoie de „apă pentru tot poporul”. Mai mult, Arhiepiscopul Tomisului și-a certat subordonații care nu s-au îngrijit de vase și s-au stricat.

Peste 20.000 de oameni sunt așteptați în Portul Tomis

Pentru mine nu este un efort, dar unii se mai miră de ce urc aici. Trebuie apă pentru tot poporul. Mulțumim bunului Dumnezeu că n-am obosit, am făcut doar un antrenament pentru mâine”, a spus Înalt Prea Sfințitul Teodosie.

Reamintim că mâine, 6 ianuarie, prelatul va oficia două slujbe, una în Portul Tomis și una în localitatea Ovidiu. La ambele evenimente, ÎPS Teodosie va arunca în apa mării și a lacului Siutghiol trei cruci.

În 2019, prelatul a fost la un pas de o căzătură după ce s-a împiedicat pe scări la urcarea pe cisternă. ÎPS Teodosie a reușit să se prindă de balustradă, moment în care un angajat a intervenit și l-a ajutat pentru a continua slujba.

ÎPS Teodosie: „Agheasma nu infectează, nu este periculoasă”

Întrebat  în urmă cu câteva zile despre riscul răspândirii COVID-19 în cazul aglomerației de Bobotează, prelatul a afirmat că înghesuiala reprezintă „evlavia, râvna să ajungem să nu rămânem fără apă.” Totodată, el a mai precizat că agheasma nu „infectează, nu este periculoasă”, la fel ca sfânta împărtășanie, relatează Digi24.

ÎPS Teodosie se așteaptă ca numărul credincioșilor care vor veni de Bobotează să fie cât mai mare.

„Dacă anul trecut au fost 10.000, sperăm să vină anul ăsta 20.000. Dumnezeu să le ajute să vină cât mai mulţi, noi nu îi numărăm, vin ei singuri, chemaţi de credinţa care îi aduce ştiind că vin să ia ceva de folos pentru tot anul şi pentru întreaga lor făptură şi pentru suflet şi pentru trup”, a precizat Arhiepiscopul Tomisului.

Boboteaza încheie perioada sărbătorilor de iarnă şi este momentul naşterii spirituale a Mântuitorului.

ÎPS Teodosie, despre Bobotează: „Este sărbătoare mare, cosmică”

Articolul precedentTestele de salivă nu vor ajunge nici săptămâna viitoare în școli
Articolul următorValeriu Gheorghiță: „Vaccinarea rămâne o prioritate”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.