Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță a declarat, după ședința de guvern, că imunizarea împotriva coronavirusului menține o protecție ridicată față de spitalizare și formele severe ale bolii. Mai mult, medicul a informat că doza booster crește foarte mult protecția față de noua variantă Omicron.

Totodată, președintele CNCAV a precizat că imunizarea cu schema completă a persoanelor nevaccinate și administrarea dozei booster reprezintă o prioritate.

„Vaccinarea cu schemă primară a persoanelor încă nevaccinate şi administrarea dozei booster la cei care sunt eligibili rămâne o prioritate pentru că în felul acesta vom reduce numărul de persoane care vor avea nevoie de tratament antiviral, care vor avea nevoie de spitalizare, care vor avea nevoie de internare în terapie intensivă”, a precizat Valeriu Gheorghiţă, relatează hotnews.ro.

Varianta Omicron, de 10 ori mai contagioasă decât Delta

De asemenea, Gheorghiță a susținut că persoanele vaccinate și trecute prin boală beneficiază de „un nivel foarte ridicat de protecție” față de varianta Omicron. Cu toate acestea, medicul a mai spus că tulpina sud-africană are un risc de reinfectare a celor care nu au trecut prin boală de cinci până la 10 ori mai mare decât în cazul Delta.

Valeriu Gheorghiță a mai declarat că aproape jumătate din populația adultă a țării noastre s-a vaccinat cu cel puțin o doză. El a anunțat că cea mai mare rată de vaccinare se înregistrează în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 40 și 70 de ani- peste 52%.

Mai mult, medicul e de părere că persoanele vulnerabile care nu s-au imunizat împotriva coronavirusului sunt cele mai expuse în valul cinci al pandemiei.

Peste jumătate din populația României a primit cel puțin o doză de vaccin

„Aş vrea să atrag atenţia că persoanele vulnerabile, persoanele cu afecţiuni cronice sau persoanele vârstnice au nevoie să fie cât mai rapid protejate prin vaccinare, pentru că în felul acesta se reduce riscul de formă gravă de îmbolnăvire”, a precizat medicul militar.

Potrivit lui Gheorghiță, România are capacitatea de a vaccina zilnic peste 100.000 de persoane. De la debutul campaniei de vaccinare, în țara noastră au fost administrate aproximativ 16 milioane de doze dintr-un total de peste 28 de milioane.

Alexandru Rafila: „Nu există niciun fel de impunere a utilizării unor măşti scumpe”

Articolul precedentÎPS Teodosie, predică în fața enoriașilor de pe cisternă
Articolul următorPreședintele Universității Titu Maiorescu București, trimis în judecată pentru șantaj. Iosif Urs este la al doilea dosar penal
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.