În România ultimelor două-trei luni, situația medicală din țara noastră s-a confruntat pe rând, ba cu focare de coronavirus, ba cu lipsa echipamentelor conforme. Cele două se includ, în mod sigur. Echipamentele medicale conforme ar fi putut să mai diminueze din focare. Ambulanțierii și, în general, cam toate cadrele medicale din țară s-au confruntat cu situații limită, mulți dintre ei infecântându-se. Motiv pentru care ambulanțierii din Olt au decis să dea Statul Român în judecată.

„Au primit măşti de copii în loc să primească măşti pentru adulţi, s-au folosit produse neconforme pentru dezinfectarea ambulanţelor – soluţiile erau atât de diluate încât părea că mai mult dădeau cu apă, vizetele şi ochelarii de unică folosinţă de fapt au fost obligaţi să le refolosească şi să le dezinfecteze încă din luna martie”, se spune în declarații.

Ambulanțierii acuză: „FFP2 şi FFP3 le păstrăm pentru cazuri mai grave”

„Au fost măşti de proastă calitate, unele erau de copii şi nu îţi acopereau nasul şi gura. Materialele erau de proastă calitate, când cereai se spunea nu, cele bune, FFP2 şi FFP3 le păstrăm pentru cazuri mai grave, pe acestea ni le-au dat, trebuie să ţinem de ele”, a mai declarat la TVR ambulanţierul Dumitru Comănescu.

Despăgubiri de 50.000 euro de persoană din partea Statului Român

Întrucât se consideră nedreptățiți, ambulanțierii cer despăgubiri de 50.000 eu de persoană. Avocatul care îi reprezintă este de părere că aceștia au șanse mari să câștige procesul, având în vedere că dovezile sunt de partea lor. Pe de altă parte, ei mai acuză cum că ar fi fost presați să renunțe la procesul împotriva SAJ Olt, tocmai pentru că au șanse atât de mari de a de a-l câștiga, SAJ Olt fiind direct responsabil pentru verificarea materialelor de protecție și a conformității acestora. Lucru care, potrivit ambulațierilor, nu s-ar fi întâmplat.

„Noi cerem acum despăgubiri de 50.000 de euro fiecare. A fost o sumă cerută la îndrumarea mea şi cred că 20.000-25.000 de euro reprezintă minimul ca despăgubire la care aceşti oameni sunt îndreptăţiţi, mai ales că stigmatul este unul foarte puternic în societate, când ai coronavirus şi lumea se uită lung la tine. Unde mai punem că vorbim de un incident la locul de muncă, pentru că Ambulanţa Olt nu a respectat un minim de siguranţă cu privire la oamenii ăştia, care erau în prima linie”.

Articolul precedentCiolacu: „De câte ori face guvernul o tâmpenie, Președintele iese cu o declarație să acopere”
Articolul următorClotilde Armand, plătită ca să păzească lucrări care nu se fac
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.