Cristian Preda susține scoaterea AUR în afara legii

„Declarațiile despre Holocaust sunt suficient de clare pentru a interzice activitatea acestor farsori”

Fostul europarlamentar Cristian Preda s-a declarat solidar cu Alexandru Muraru, cel care a făcut o serie de plângeri la adresa celor de la AUR. Muraru consideră AUR,  o formațiune politică extremistă, „o amenințare la adresa ordinii constituționale a României și pe cale de consecință e nevoie de activarea din lege a mecanismului pentru scoaterea în afara sa”, potrivit Digi24.  

„Sunt solidar cu penelistul Alexandru Muraru în privința raportării la AUR. Și eu cred că partidul lui Simion și Târziu, Șoșoacă (n.r. senatoarea a fost exclusă din partid în urmă cu aproape un an, după o lungă serie de întâmplări care nu au „conforme” cu statutul de demnitar pe care aceasta îl ocupă) și Lavric trebuie scos în afara legii. Declarațiile despre Holocaust sunt suficient de clare pentru a interzice activitatea acestor farsori, care calcă în picioare nu doar bunul simț, ci și legea care interzice – și pedepsește! – negarea Holocaustului”, a scris Cristian Preda pe contul său de Facebook.

De altfel, Muraru a sesizat oficial Parchetul General și Poliția în urma folosirii de simboluri nazste în timpul protestului din fața Palatului Parlamentului, dn 21 decembrie. Muraru consideră inacceptabil pentru statul român să tolereze astfel de comportamente, și totodată, insultător pentru memoria celor care au suferit în lagărele de concentrare.

Potrivit deputatului, „fotografia cu zvastica desenată pe steagul Uniunii Europene de către un protestatar AUR reprezintă la Parlament un semnal de instigare la violenţă şi ură, care a prejudiciat grav imaginea României în cele mai cunoscute publicaţii din lume”.

De asemenea, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” (INSHR-EW) condamnă manifestările negaționiste ale partidului extremist AUR, potrivit unui comunicat al instituției. „Astăzi, un lider AUR, protejat de imunitatea parlamentară, a catalogat Holocaustul din România drept o «simplă lecție» sau o «temă minoră» în sistemul educațional. Genocidul, distrugerea unei comunități pe criterii etnice să fie oare un subiect minor ce poate fi expediat în cadrul unei lecții în sistemul educațional”, au transmis reprezentanții INSHR-EW.

Reacția acestora a venit la scurt timp după ce AUR a susținut că a constatat „o acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România prin ridicarea la rangul de «materii» a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecții în cadrul materiilor existente (ex. educație sexuală, istoria Holocaustului, etc.), în paralel cu reducerea importanței acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generații: științele exacte, Limba și literatura română, Istoria națională”.

Institutul „Elie Wiesel” condamnă manifestările negaționiste ale AUR

Articolul precedentAvertizare: Valul Omicron nu va fi blând cu copiii
Articolul următorApple, compania cu o valoare de piață de 3 trilioane de dolari