Sursa foto: Fanatik

Începutul anului 2022 vine cu vești bune pentru compania Apple. Gigantul tehnologic a reușit să atingă valoarea de piață de 3 trilioane de dolari, iar o acțiune a ajuns să valoreze 182,86 dolari.

Cu toate acestea, la închiderea bursei, valoarea a scăzut puțin, la 182,01 dolari , însă întreaga zi a reprezentat o creștere de 2,5% pentru companie.

Această performanță confirmă încrederea pe care investitorii o au în companie și modul în care a reușit să își vândă produsele la nivel global. Ca majoritatea companiilor, și Apple se confruntă cu probleme pe partea de producție din cauza lipsei materiei prime pentru dezvoltarea de componente. Compania a înregistrat pierderi de 6 miliarde de dolari anul trecut din cauza acestor probleme cu lanțul de furnizori.

Apple și-a triplat valoarea în doar trei ani

În momentul actual, valoarea companiei la bursă este de 2,99 trilioane de dolari, iar această valoare va fi, cel mai probabil, depășită în următoarele luni.

Reamintim că în 2021, veniturile Apple au crescut cu aproape 30% din vânzarea de telefoane mobile și alte servicii cum ar fi: Apple TV+, Apple Music, Apple Arcade, Apple Fitness+ și Apple News+. Utilizatorii se pot bucura de aceste servicii la un preț accesibil, iar în mai multe regiuni sunt vândute împreună la un pachet avantajos.

Conform specialiștilor, anul acesta, Apple are de gând să adauge o nouă gamă de dispozitive din domeniul realității virtuale. De asemenea, spre sfârșitul anului se vor lansa noi modele de iPhone și MacBook.

În 2018, compania americană a atins pentru prima dată valoarea de 1 trilion de dolari, iar în 2020 a ajuns să depășească 2 trilioane de dolari.

Din 2007 și până astăzi, prețul unei acțiuni Apple a crescut cu 5.800%, relatează BBC News, compania fiind unul dintre marii câștigători ai pandemiei. Gigantul tehnologic Apple a devenit prima companie din lume care atinge o valoare de piaţă de 3 trilioane de dolari.

Mai mult, reprezentanții Apple au anunțat că anul acesta, pentru prima dată, gigantul tehnologic va începe să vândă publicului piese de schimb și unelte pentru ca oamenii să își repare unele dintre telefoanele iPhone și computere Mac.

Apple, aproape de o capitalizare de piață de 3.000 de miliarde de dolari

Articolul precedentCristian Preda susține scoaterea AUR în afara legii
Articolul următorMinistrul Muncii: Șomajul tehnic de 75% și indemnizația de 41,5%, prelungite până la 31 martie
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.