Sursa foto: Ziar Obiectiv

Apple e la o distanță foarte mică de a ajunge la o capitalizare de piață de 3.000 de miliarde de dolari, un prag care ar face compania americană la fel de mare ca a cincea economie din lume, după Germania.

Conform Reuters, acțiunile companiei Apple au crescut cu 1,6%, la 174 de dolari. Pentru a atinge pragul de 3.000 de miliarde, acțiunie trebuie să se tranzacționeze la 182,85 de dolari.

Mai mult, dacă în 2020, acțiunile Apple au crescut cu 80 %, anul acesta s-a înregistrat o scădere considerabilă, urcând doar cu 30%. Printre marile companii care fac parte din clubul „trilioanelor” de dolari se numără Amazon, Microsoft, Tesla și Alphabet.

Apple și trilioanele de dolari

Susannah Streeter, analist senior de investiții și piețe, a precizat că Apple reușește să fie imună față de schimbările economice datorită numelui pe care îl poartă.

 „Apple pare să fie mai imună la fluxul și refluxul forțelor economice doar din cauza brandului cu adevărat puternic. De asemenea, portofoliul de produse noi este destul de puternic”, a declarat Susannah Streeter, relatează sursa citată.

În urmă cu trei ani, Apple a ajuns la o capitalizare de piață de 1.000 de miliarde de dolari și a avut nevoie de doar doi ani pentru a dubla evaluarea.

Cu toate acestea, compania fondată de Steve Jobs și-a pierdut titlul de cea mai valoroasă companie în favoarea Microsoft, la începutul anului 2021. Microsoft mai are nevoie de circa 500 de miliarde de dolari pentru a ajunge la o capitalizare de 3.000 de miliarde de dolari.

Compania americană Apple a reușit să doboare toate recordurile în ultimul trimiestru al anului 2014, când a vândut nu mai puțin de 74,4 milioane de smarthphone-uri la nivel mondial.

Compania Apple a fost înființată la 1 aprilie 1976 de către Steve Jobs, Steve Wozniak, și Ronald Wayne, pentru a vinde calculator personal Apple I.

Producția de telefone, oprită pentru câteva zile

Conform publicației financiare Nikkei, Apple a oprit pentru câteva zile producția de telefoane din cauza limitărilor din cadrul lanțului de furnizori, a crizei de componente și a crizei de energie din China.

Ţinta iniţială Apple era să producă 95 de milioane de unităţi iPhone 13 în 2021, dar la început de decembrie a fost coborâtă la 83-85 de milioane

Conform specialiștilor, din ianuarie 2022 s-ar putea reluat un ritm normal de producție. Compania a înregistrat pierderi de 6 miliarde de dolari în trimestrul 3 al acestui an din cauza acestor probleme cu lanțul de furnizori.

WhatsApp vs Signal

Articolul precedentLudovic Orban: „Minciunile PSD au picioare scurte”
Articolul următorScad preţurile la cărţile electronice
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.