Sursă foto: stirileprotv.ro
Sursă foto: stirileprotv.ro

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ludovic Orban îi critică dur pe cei de la Partidul Social Democrat (PSD) pentru „creșterile fatasmagorice” pe care le-au promis pensionarilor din România.

„De ce au ajuns părinţii şi bunicii noştri să voteze într-o pondere atât de mare cu PSD ? Pentru că au crezut minciunile sistematice ale PSD despre creşterile fantasmagorice de pensii pe care le-au promis cu cinism de-a lungul timpului”, a scris fostul lider PNL.

Orban: „Rușine PSD!”

De asemenea, fostul lider al Partidului Național Liberal (PNL)  a amintit că social-democrații au promis că în 2022, punctul de pensie va ajunge de 2 mii de lei, nu la 1586 de lei cum au decis cei din coaliție.

Mai mult, Orban e de părere că timpul acestor „vânzători de iluzii” a apus, iar oamenii și-au dat seama de minciunile pe care le-au spus pentru a obține „în mod fraudulos” voturile lor.

„PSD a promis că va aduce punctul de pensie în 2024 la valoarea de 2.340 de lei. Conform programului lor electoral din 2020, pentru anul 2022 au promis că vor aduce punctul de pensie la 2.010 lei. Repet, fix 2.010 lei. Când colo, ce să vezi ? Cât credeţi că va fi punctul de pensie în 2022? Din păcate, doar 1.586 de lei. CU 424 DE LEI MAI PUŢIN. ÎN FIECARE LUNĂ! RUŞINE PSD !!!”, conchide fostul lider liberal.

Fostul lider liberal s-a opus coaliției PNL-PSD

Ludovic Orban a fost de la bun început împotriva formării alianței între PSD și PNL, precizând că este „o rușine”, „o alianță împotriva naturii.” Ba mai mult, nici față de numirea lui Nicolae Ciucă în fruntea Guvernului nu a avut o părere bună. Orban a menționat că „în democrație nu se dau ordine”, iar un partid liberal nu ar fi trebuit să susțină un om care toată viața a dat sau a executat ordine.

Reamintim că ministrul Muncii Marius Budăi a anunțat în urmă cu câteva zile că a semnat deja OUG privind majorarea pensiilor și a alocațiilor. Astfel, punctul de pensie crește de la 1.442 de lei la 1586 de lei, iar indemnizația socială va ajunge la 1000 de lei. Deputatul PSD, Marius Budai a amintit și de OUG semnată cu Gabriela Firea și care se referă la creșterea alocațiilor.

Ludovic Orban consideră că Guvernul Ciucă va fi incapabil să facă reforme

Articolul precedentVasile Dîncu: „Rusia este în acest moment o amenințare”
Articolul următorApple, aproape de o capitalizare de piață de 3.000 de miliarde de dolari
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.