Sursa foto: Europa FM
Sursa foto: Europa FM

Ministrul Muncii a declarat azi, 4 ianuarie, că este nevoie de prelungirea măsurilor de sprijin pentru angajații și angajatorii afectați de eventuale restricții COVID-19.

Prin urmare, vor fi prelungite măsurile de sprijin pentru angajații și angajatorii afectați de aceste restricții.

Conform declaraţiilor oferite de către Marius Budăi la Antena 3, se va pregăti un cadru normativ pentru eventuale restricții care ar putea fi impuse din cauza escaladării cazurilor COVID-19.

În momentul de faţă, se asigură o protecție din partea statului pentru angajații și angajatorii care ar putea suferi dacă s-ar confrunta cu noi restricții sanitare

Astfel, Budăi a vorbit despre prelungirea până la 31 martie a șomajului tehnic de 75% din salariul mediu brut și a indemnizației de 41,5% pentru cei cărora li s-a restricționat activitatea, arată G4 Media.

La debutul valului 5 al epidemiei de Covid, Guvernul se angajează să acorde din nou șomaj tehnic, pentru angajații care nu mai pot merge la serviciu din cauza numărului mari de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Ministerul Muncii: “Ne dorim să nu ne prindă valul cinci nepregătiți din punct de vedere al actelor normative” 

Cetățenii trebuie să știe că ne dorim să prelungim măsurile de sprijin pentru angajați și angajatori până la 31 martie 2022. Dacă va fi nevoie, vom discuta și de o prelungire. Vorbim de șomajul tehnic de 75% din salariu mediu brut pentru angajații a căror activitate este suspendată, oprită pe perioada stării de alertă. Apoi e vorba de indemnizația de 41,5% din câștigul salarial mediu brut pentru cei cărora li s-a restricționat activitatea. Ne dorim să nu ne prindă valul cinci nepregătiți din punct de vedere al actelor normative dacă vor fi impuse restricții. Trebuie să avem o protecție din partea statului pentru cei care vor suferi din cauza restricțiilor dacă acestea vor fi”, a declarat ministrul Muncii, marți, la Antena 3.

În plus, Ministrul Muncii a mai declarat, în exclusivitate pentru Europa FM, că măsura ar urma să fie discutată și aprobată fie în ședința Executivului de miercuri, fie săptămâna viitoare.

Articolul precedentApple, compania cu o valoare de piață de 3 trilioane de dolari
Articolul următorOmicron a devenit dominantă în SUA. Peste 1.000.000 de cazuri de COVID-19 în 24 de ore
Jurnalist full-time / Pesimist part-time