Sursa foto: US News

În ultimele 24 de ore, în SUA s-au înregistrat peste 1 milion de noi cazuri de COVID-19, un record absolut de la debutul pandemiei. Varianta Omicron a devenit dominantă în Statele Unite, iar bilanțul raportat luni este aproape dublu față de recordul anterior de aproximativ 600.000 de infectări, relatează Bloomberg.

Din cauza numărului record de noi cazuri, autoritățile americane au decis să introducă noi măsuri de prevenire a răspândirii virusului. Astfel, aproape 3.000 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza exploziei de cazuri cu varianta Omicron. Mai mult, mii de școli au rămas închise după vacanța de iarnă, iar spitalele sunt pline.

Varianta Omicron a devenit dominantă în Statele Unite

Luni, 3 ianuarie, administrația pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a autorizat utilizarea celei de-a treia doze de vaccin Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

În SUA, peste 204 milioane de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19, adică 62% din populație. De asemenea, au fost administrate peste 508 milioane de doze de vaccin.

Reamintim că din 27 decembrie 2021, orașul New York a introdus vaccinarea obligatorie pentru toți lucrătorii din sectorul privat. Decizia a fost anunțată de primarul Bill de Blasio și este prima de acest fel din Statele Unite. Conform unui purtător de cuvânt al primarului, noua regulă vizează 184.000 de afaceri, relatează Digi24.

De la debutul pandemiei de COVID-19 de acum doi ani, potrivit datelor publicate de Universitatea Johns Hopkins, Statele Unite au depășit pragul de 800.000 de decese cauzate de coronavirus. Numărul este de două ori mai mare decât al pierderilor umane suferite de SUA în al Doilea Război Mondial.

Cazurile de COVID-19 cresc și în România

În ultimele 24 de ore, în țara noastră s-au înregistrat aproape 4.000 de cazuri noi de COVID-19, dublu față de ziua anterioară. Mai mult, au fost raportate 52 de decese.

De la începutul pandemiei, pe teritoriul României s-au înregistrat 1.816.956 milioane de cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 1.745.012 pacienți au fost declarați vindecați.

Cu toate acestea, aproape 59.000 de români care au fost diagnosticați cu coronavirus au decedat.

Rafila, despre întârzierea adoptării certificatului Covid. „Eficacitatea lui devine tot mai puțin relevantă”

Articolul precedentMinistrul Muncii: Șomajul tehnic de 75% și indemnizația de 41,5%, prelungite până la 31 martie
Articolul următorPonta, revoltat pe preţurile în creştere: “Am ajuns sclavii importurilor” 
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.