Sursă foto: Adevărul
Sursă foto: Adevărul

Facturile de la gaze au închis fizic școlile din Giurgiu. Revoltat, primarul Adrian Anghelescu acuză decizia Guvernului de a nu sprijini financiar primăria.

În tot acest timp, cei 6.063 de elevi care trebuiau să se reîntoarcă la școală, au reînceput orele în sistem online, ca să nu înghețe de frig în clase.

Facturile s-au scumpit de 4-5 ori față de iarna trecută. Acestea au ajuns până la 23.000 de lei pentru mai puțin de o lună de încălzire într-o clădire școlară.

Este pentru prima dată când a trebuit luată o astfel de măsură din cauza problemelor financiare cu plata utilităților, a explicat pentru Edupedu.ro inspectorul școlar general, Veronica Adelina Sîrbu.

Victor Ponta: “Avem cele mai mai preţuri la gaze din toată Europa” 

În aceste condiţii, fostul premier, Victor Ponta, acuză actuala coaliţie de guvernare. De asemenea, Ponta laudă momentul în care România devenise independentă energetic. În plus, politicianul a punctat faptul că, în 2014, ţara avea inclusiv posibilitatea exportului.

Prețurile la gaze şi energie electrică închid nu doar școlile, ci și spitalele, firmele românești, instituțiile publice și casele și apartamentele oamenilor!

În 2014, România devenise independentă energetic. Cu proiectele de la Cernavodă, Rovinari și gazele din Marea Neagră aveam suficient pentru noi și puteam să și exportăm!”, a scris Ponta pe contul de Facebook.

Fostul premier, revoltat pe situaţia actuală: “Am ajuns sclavii importurilor de gaze și electricitate” 

Dar a venit “România Lucrului bine făcut”. După, a venit “Guvernul Meu”. După care a venit “.uie PSD” și, acum, am ajuns sclavii importurilor de gaze și electricitate la cele mai mari prețuri din Europa!

Problema energiei trebuie să fie prioritate absolută a Guvernului în 2022 – altfel, scapă cine poate”, a concluzionat Victor Ponta.

În ceea ce priveşte cazul şcolilor din Giurgiu, primarul Anghelescu a spus, într-o intervenție la Realitatea TV, că are nevoie de 9 milioane de lei de la Guvern pentru a redeschide, fizic, școlile.

De asemenea, edilul a adăugat că furnizorul de gaz refuză prestarea de servicii, dacă Primăria nu achită în avans.

Articolul precedentOmicron a devenit dominantă în SUA. Peste 1.000.000 de cazuri de COVID-19 în 24 de ore
Articolul următorDavid Saranga, despre declarațiile AUR: „Se încadrează în definiția negării Holocaustului”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time