Gaze naturale
Gaze naturale. Sursa foto :.uzpbihor.ro.

Uniunea Europeană va încerca să îşi extindă cooperarea cu statele africane pentru a putea să înlocui importurile de gaze ruseşti şi pentru a-şi reduce dependenţa faţă de Rusia cu aproape două treimi în acest an. Potrivit unui proiect de document european, în special ţările din vestul Africii,  cum ar fi Nigeria, Senegal şi Angola, au un potenţial nefolosit în domeniul gazelor naturale lichefiate. O comunicare privitoare la angajamentul extern în domeniul energiei va fi adoptată de Comisia Europeană la sfârșitul lunii mai. Aceasta va face parte dintr-un  pachet de măsuri implementat de blocul comunitar pentru  reducerea dependenţei energetice față de Rusia.

Uniunea Europeană vrea să majoreze importurile de gaze lichefiate cu 50 de milioane de metri cubi şi să crească livrările de gaze prin conducte din alte ţări decât Rusia, cu zece miliarde metri cub. Acest lucru va presupune realizarea unor parteneriate cu furnizorii tradiţionali pe noi baze şi găsirea de noi furnizori, se precizează în documentul  european.

Uniunea Europeană va semna un memorandum de înţelegere trilateral cu Egipt şi Israel

Printre măsurile importante se numără implementarea în totalitate a acordului cu SUA pentru livrarea unei cantităţi suplimentare de 15 miliarde metri cubi de gaze lichefiate în 2022, urmând ca până în anul 2030 să se ajungă la 50 miliarde metri cubi pe an. Un alt obiectiv este semnarea unui memorandum de înţelegere trilateral cu Egipt şi Israel pentru creşterea livrărilor de gaze lichefiate spre Europa până în vara acestui an. Blocul comunitar vrea să susțină dublarea capacităţii coridorului sudic de gaze, care transportă gaze naturale din Azerbaidjan, până la 20 de miliarde metri cubi pe an.

Studiu: Tinerii din Iași sunt cei mai fericiți din România

Articolul precedentDin 6 mai, TVR va difuza lecții de limba română pentru elevii ucraineni refugiați în România
Articolul următorDiplomele din facultate nu au întotdeauna legătură directă cu performanța la locul de muncă