Sursa Foto: USR PLUS

Ieri, USR PLUS a anunțat oficial cine îi va lua locul lui Traian Berbeceanu la Prefectura Capitalei, chiar dacă Dacian Cioloș lăsa să se înțeleagă că ar exista o șansă pentru ca fostul polițist cercetat încă într-un dosar penal să își continuie drumul politic glorios. Între timp, și Florin Cîțu a decis ca azi să fie discutate în ședința de Guvern mai multe proiecte de hotărâri privind eliberări și numiri de prefecţi şi sau subprefecţi, așa că înlocuirea lui Berbeceanu ar putea opera imediat după acest moment.

Viitorul prefect al Capitalei a fost dezvăluit a fi Alin Stoica, președinte al Filialei PLUS Sector 6, iar formațiunea politică a și detaliat cine este acesta și ce și-a propus să facă.

Este de profesie avocat (absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității București) și are experiență atât în ceea ce privește interpretarea și aplicarea actelor normative, cât și a elaborării acestora. Pentru o perioadă de doi ani (2016 – 2018), a reprezentat societatea civilă în una dintre comisiile Consiliului Economic și Social – Comisia pentru relații de muncă, politică salarială, incluziune socială și sănătate. Atribuțiile acestei comisii sunt de revizuire și avizare a tuturor proiectelor de legislație în domeniu.

În același timp, de peste cinci ani, reprezintă organizații patronale la nivel de industrie și la nivel național în unele dintre discuțiile privind elaborarea de acte normative, atât la nivelul Guvernului, cât și la nivelul Parlamentului. Alin Stoica este membru PLUS de la înființarea partidului și a făcut parte din Comisia de Integritate Națională a Alianței USR PLUS pentru alegerile locale, contribuind la efortul de selectare a candidaților comuni prin verificarea respectării principiilor și valorilor promovate de Alianța USR PLUS.

Ca prefect, Alin Stoica își propune un obiectiv-cheie: aplicarea la nivel local a programului guvernamental de profesionalizare și depolitizare în administrația publică. „Voi pune accent, în aplicarea programului Guvernului la nivelul Bucureștiului, pe reforma administrației. Avem nevoie ca de aer de profesionalizare și depolitizare dacă vrem să schimbăm cu adevărat modul în care a funcționat România până acum”, se arată într-un comunicat al USR PLUS.

Aceasta în condițiile în care cel care a înființat PLUS, Daian Cioloș, scria în urmă cu o lună că nu este neapărat nevoie ca Traian Berbeceanu să își facă bagajul. La acel moment, postarea lui Cioloș era o replică la ceea ce scrisese Berbeceanu imediat după ce se aflase că viitorul prefect al Capitalei va fi numit de PLUS. Iar Cioloș opina aproape serios că fostul polițist „e un om care nu fuge la greu, așa că nu înțeleg unde se grăbește să plece. …Chiar dacă numirea în funcția de prefect la București revine PLUS, asta nu înseamnă că avem în vedere doar criterii de partid, ci în primul rând urmărim competența și asumarea unor obiective, respectul pentru muncă și empatia”.

Articolul precedentCodrin Ștefănescu se consideră un social democrat curajos și cinstit
Articolul următorMinistrul Justiției, Stelian Ion nu vrea să comenteze decizia instanței în Dosarul „10 august”