Adrian Năstase nu uită și nu iartă decizia lui Klaus Iohannis de a-i retrage decorația, ba chiar a anunțat că a făcut ceva pași pentru a se lua măsuri. Năstase a publicat pe blogul personal transcrierea unei emisiuni în care Victor Ciutacu i-a luat un interviu despre tot și despre toate. Potrivit răspunsurilor transcrise, Adrian Năstase consideră că „un președinte ttrebuie să arate un anumit grad de empatie în situații speciale”.

Însă, pe cât îl blamează pe președintele în exercițiu, pe atât Năstase îi găsește merite lui Traian Băsescu: „Băsescu, cu toate defectele lui, avea totuși un anumit grad de sensibilitate, la Iohannis nu se vede lucrul asta, iar în ceea ce privește decorația… am trecut într-o altă fază, am făcut o plângere prealabilă, urmeaza o acțiune în instanță, pentru că după părerea mea e vorba de un gest discreționar în condițiile în care textul respectiv nu oferă niciun fel de garanție de stabilitate în ceea ce privește acordarea sau retragerea decoraților.

Instanța va trebui să decidă că acest text era destinat unor oameni luminați. Dar pentru cei care nu sunt în stare să gândească singuri ar trebui introduse niște grile, niște criterii care să îi ajute în situații din astea în care sunt oarecum confuzi în luarea deciziei”, e de părere Adrian Năstase.

Totodată, fostul premier a făcut și alte aprecieri pozitive la adresa fostului președinte Băsescu, apreciind că „Băsescu are o anumita inteligență (pe) care nu cred ca poate să i-o pună cineva la îndoială”.

Știa de ce am fost condamnat, pe de o parte erau afișele și fularele din campania electorala și știa că dosarul s-a încheiat cu o chestiune absolut aberantă, nu există probe directe, am fost condamnat în baza unor raționamente logico juridice. Povestea cu Zambaccian iarăși o cunoștea foarte bine. El nu am mers mai departe încercând să fructifice prin sprijinul instanțelor”, a mai spus Năstase. Continuarea, aici.

Articolul precedentLiberal exclus din partid pentru prezența la Antena 3. „Nu este prea târziu ca președintele PNL să corecteze acest act discreționar și dictatorial”
Articolul următorMinistrul de Interne despre colaborarea cu Securitatea: „S-au verificat arhivele și în anul 2019, iar concluziile CNSAS sunt publicate”