Început de an cu disensiuni în PNL, după ce un lider din Capitală a fost exclus din partid. Motivul pentru care Bogdan Jelea a fost dat la o parte îl constituie, aparent, desele sale vizite în studiourile postului Antena 3, decizie criticată de un alt fost penelist. Alexandru Coita crede că, în acest fel, PNL se abate de la doctrina liberală.

Ca fost membru al PNL, sunt profund dezamăgit să constat că actuala conducere a partidului permite unor lideri locali să calce în picioare principiile liberalismului și adoptă cenzura ca doctrină oficială.

Am aflat cu stupoare că politologul și istoricul Bogdan Jelea a fost exclus din Partidul Național Liberal pentru vina de a fi participat la o emisiune TV. Atenție, nu pentru ce a SPUS la acea emisiune, ci pentru simpla sa prezență. Sancționarea abuzivă a unor liberali marcanți constituie un derapaj periculos, care riscă să arunce în derizoriu ideea de democrație în partidul de guvernământ, de la care românii așteaptă acum o direcție și un exemplu pozitiv.

Mă întreb: actualul PNL este același partid care a jurat să apare libertățile fundamentale ale cetățeanului, inclusiv libertatea de exprimare? Sau este doar o coincidență de nume? Mai înseamnă ceva ideea de liberalism în România?

Încă nu este prea târziu ca președintele PNL, domnul Orban, să corecteze acest act discreționar și dictatorial, nedemn de numele și blazonul partidului pe care îl conduce. Altfel, mă tem că riscă să ducă PNL într-o criză democratică majoră, cu consecințe grave asupra sănătății mediului politic din România”, a opinat Coita pe pagina sa oficială.

Motivarea deciziei în ceea ce îl privește pe Jelea este mai mult decât clară: „Începând cu data prezentei, ca urmare a încălcării deciziei Biroului Executiv al PNL, privind neparticiparea membrilor PNL la emisiunea domnului Mihai Gâdea de la Antena 3, precum şi a poziţiilor exprimate în cadrul emisiunilor difuzate la Antena 3 din datele de 12 şi 19 noiembrie 2019, se sancţionează domnul Bogdan Jelea cu excluderea din partid”.

Bogdan Jelea, lider al consilierilor locali din sectorul 5, a fost însă rezervat în declarații, lăsând să se înțeleagă că ce este de comentat se va discuta doar într-un cadru restrâns.

Articolul precedentDaniel Chițoiu a ieșit din spital și se pregătește de audieri în dosarul accidentului mortal
Articolul următorNăstase nu îl iartă pe Iohannis pentru retragerea decorației și anunță că a depus o plângere. Urmează acțiunea în instanță