Florin Cîțu / Foto: captură video
Florin Cîțu / Foto: captură video

Președintele Partidului Național Liberal abordează, din nou, problema pensiilor şi a vârstei de pensionare din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Florin Cîţu a declarat, azi, 2 februarie, că social-democrații au înțeles greșit vârsta de pensionare din PNRR.

Olguţa Vasilescu: Ar fi culmea ca tocmai România, care are cea mai mica speranța de viata, să accepte așa ceva, creșterea vârstei

Partidul Social Democrat a criticat eventuala intenție a liberalilor de a crește vârsta de pensionare. Cu toate ascestea, Olguța Vasilescu a susţinut că, la nivelul coaliției, nu au existat discuţii despre prelungirea vârstei de pensionare până la 70 de ani.

Declarațiile vicepreședintelui PSD au venit în urma mai multor informații apărute în spațiul public legate de proiectul promovat anul trecut de PNL în Parlament.

Este vorba de proiectul ce prevede ca cei care optează să lucreze în sectorul public până la vârsta de 70 de ani să nu poată cumula pensia cu salariul.

Cîţu, despre reforma pensiilor: “Nu e ceva la care ținem foarte mult, deși ar ajuta bugetul”

În PNRR nu este vorba doar despre creșterea pensiilor. Dacă era vorba doar despre asta, nici nu le puneam acolo. PNRR-ul este despre reforma sistemului de pensii. Avem nevoie de o legislație separată. Sunt mai multe lucruri.

Cred că nu a fost înțeles. E vorba de ceva voluntar, poate un om vrea să lucreze în plus. Nu era un sistem obligatoriu. Nu e ceva la care ținem foarte mult, deși ar ajuta bugetul. Soluțiile trebuie să vină de la Guvern”, a declarat Florin Cîțu.

Articolul precedentRusia a trimis medici și infirmieri la granița cu Ucraina
Articolul următorScandalul cu Arșinel și Nicușor Dan – ieftin și degeaba
Jurnalist full-time / Pesimist part-time