Cristian Tudor Popescu (captură video)

Anunțul oficial al lui Dacian Cioloș legat de plecarea din USR a fost comentat aseară de Cristian Tudor Popescu, care a punctat că este unul dintre votanții formațiunii, cel puțin la europarlamentarele din 2019.

Într-o intervenție la Digi24, CTP a explicat că a pus ștampila pe candidații formațiunii în ideea în care „pentru scurtă vreme am crezut că ar putea să fie o soluție”.

Nu a fost, a arătat CTP, „pentru că au avut grijă să mă liniștească, să mă dezamăgească rapid”. Pe de altă parte, gazetarul consideră că sunt oameni care au decis să rămână în USR, în „urma” lui Cioloș, dând dovadă de maturitate. Exemplul acestuia – Vlad Voiculescu, care vine, totuși, din aripa PLUS a partidului, deși decizia acestuia este una calculată.

S-a maturizat remarcabil. Când domnul Cioloș și-a luat catrafusele și a plecat, împreună cu alți cinci sau patru europarlamentari, deci oameni cu funcție și bănuț zdravăn de la Bruxelles, domnul Vlad Voiculescu, care a fost pus ministru de două ori de Dacian Cioloș, i-a spus cu maturitate «Adio, că nu rămân cu tine, Dacian!».

Rămâne în USR și-l înțeleg de ce. Rămâne pentru că acești domni care au plecat cu domnul Cioloș au funcții. Au funcții, au lefuri mari la Bruxelles. Vlad Voiculescu nu are decât funcția de la Capitală, unde este șef USR pe București. Dacă pleacă de acolo rămâne liber cugetător”, a punctat acesta.

Pe de altă parte, nu același lucru se poate spune despre Cioloș, a subliniat CTP, care totodată consideră că Reper, noul partid anunțat de fostul președinte al USR, nu are șanse să răzbată în politica de azi, ci este doar „obsesia unor membri de acolo legată de dispariția politică. Le e frică să nu dispară politic și de aceea s-au făcut greșeli, se produc fracturi, pentru că le e frică să nu dispară politic”.

A câștigat alegerile, a devenit președintele USR PLUS și după aceea, într-un gest care n-a fost egalat decât de Emil Constantinescu în istoria politică a României, pur și simplu a plecat de acolo după trei luni.

Nici măcar n-a încercat să facă ceva după ce a fost votat de oamenii ăia în mod democratic. Cum să pleci după trei luni? Sigur că e greu să reformezi așa cum vezi tu partidul ș.a.m.d., dar nu pleci după trei luni. A plecat pentru că a văzut că dispare politic. Că nu reușește să-și impună oamenii. Nu reușește să-și facă el cercul intern restrâns. (…)

Domnul Cioloș a spus, acum, plecând, «Vedem un cerc restrâns de membri care-și consolidează puterea internă prin mijloace politice neconforme cu valorile electoratului reformist al USR».

Păi cercul ăsta restrâns are un singur mare defect – că în el n-a reușit să intre domnul Cioloș. Adică domnul Cioloș nu a reușit să-și facă propriul lui cerc restrâns în partid și au reușit domnii imediat invocați de un alt membru USR, domnii Barna, Ghinea și Drulă.

Ei trei sunt considerați triumviratul care conduce acolo. Asta e problema domnului Cioloș, care spune mai departe că «nici dorința, nici maturitatea de accepta greșelile trecutului nu se vede». Ba da! Se vede, după părerea mea”, a mai spus gazetarul.

Articolul precedentRomânii se pregătesc să plece în croazieră. Care sunt cele mai căutate destinații
Articolul următorSprijin financiar pentru pensionarii cu venituri mici