Invitat la B1 TV aseară, Cătălin Drulă a dezvăluit că tot mai mulți oameni de afaceri din țară – dintre cei cu care aparent s-a întâlnit – se plâng că taxele puse de Guvern îi sufocă, motiv pentru care liderul USR a transmis o invitație: „Îi provoc pe Ciucă și Ciolacu să facem dezbateri, România are cea mai mare inflație din Europa”.

Cu toate acestea, Drulă a subliniat că „nu prea” se așteaptă la dezbateri electorale, având în vedere semnalul dat de Klaus Iohannis în campania ultimelor alegeri prezidențiale, când acesta „nu a dorit să aibă nici în turul 1 și nici în turul 2 nicio dezbatere”.

Aroganța e numai o parte. Răul făcut democrației, lipsa de respect e ceva aproape dureros pentru o țară care și-a căpătat greu aceste libertăți. Și o fi avut anii ’90 problemele lor, și le-au avut cu siguranță, dar vedeam dezbateri vii. Vă aduceți aminte, Ciorbea cu Ilie Năstase, Băsescu cu Oprescu, Băsescu cu Geoană, la primărie, după 5 ani a fost la prezidențiale.

Trebuie să vedem dezbateri. Eu îi provoc și pe Ciucă și pe Ciolacu să facem dezbateri, să discutăm despre faptul că România are cea mai mare inflație din Europa, în momentul de față. (…)

Să discutăm despre starea economiei, despre faptul că nu mai avem creștere economică, că firmele gâfâie, că impozitul ăla de 1 % pe cifra de afaceri e un dezastru”, a fost mesajul lui Drulă.

Mai mult decât atât, tânărul lider al USR este convins că oamenii se tem „ca pe vremea lui Năstase” – nu Ilie, ci Adrian, premier și fost lider PSD.

Oriunde mergi în țară sunt oameni care sunt disperați și nu știu cum să o scoată la capăt. Unii pot transfera aceste costuri mai departe consumatorului final, ceea ce înseamnă efectiv inflație în continuare, alții trebuie să închidă. (…)

Ne spun că le este foarte greu, că taxele pe care le-a pus acest guvern îi sufocă, vor o guvernare de dreapta și înțeleg valoarea care există în Alianța Dreapta Unită, dar mai e un lucru care pe mine mă supără cel mai tare, că a ajuns teamă, din nou în societatea românească, ca pe vremea lui Năstase.

Sunt unii care nu vin la întâlnire și anunță în ultimul moment că, știți, n-am mai putut să ajung și discret îmi spun ‘dacă sunt văzut cu dumneavoastră, cu opoziția, instituții de control, un ANAF pe cap’, asta este realitatea României.

Asta este reducerea democrației, programul pus în practică de Iohannis. Prea multă democrație i-a deranjat”, e de părere Cătălin Drulă.

Articolul precedentFUGARUL, ULTIMA ȚIGARĂ cu OFIȚERUL DE LEGĂTURĂ!
Articolul următorCriză electorală în România: Derapaje și Controverse în Deciziile Biroului Electoral Central (BEC)