Sprijin financiar pentru pensionarii cu venituri mici 

Suma de 700 de lei va fi acordată anumitor categorii de pensionari în luna iulie.

Guvernul va acorda pensionarilor cu venituri mici un ajutor financiar în valoare de 700 de lei în luna iulie, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență aflat pe ordinea de zi a ședinței de miercuri. Sprijinul financiar se acordă dacă toate venituriile unui pensionar, cumulate, sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei. Ajutorul financiar se achită ,din oficiu, în luna iulie 2022, prin intermediul caselor teritoriale de pensi sau caselor de pensii sectoriale. Ajutorul financiar este suportat din bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații. În cazul pensionarilor care primesc pensie de urmaş, ajutorul financiar se acordă fiecărui urmaş în parte.

„În luna iulie a anului 2022 se acordă un ajutor financiar în cuantum de 700 lei pensionarilor sistemului public de pensii, pensionarilor din sistemul pensiilor militare de stat și beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei”, se arată în proiectul discutat miercuri de Guvern.

Ce venituri vor fi luate în calcul

Vor fi luate în considerare o serie de venituri, la calcularea veniturilor maxime lunare, respectiv venituri din pensii acordate în sistemul public de pensii, plătite în luna iulie 2022, venituri din pensii acordate în sistemele neintegrate sistemului public de pensii, plătite în luna iulie 2022, venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite în luna iulie 2022, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, venituri din indemnizația socială pentru pensionari acordată în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea indemnizației sociale pentru pensionari, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările și completările ulterioare.

Românii se pregătesc să plece în croazieră. Care sunt cele mai căutate destinații

Articolul precedentCTP explică fractura USR: „Domnul Cioloș nu a reușit să-și facă propriul lui cerc restrâns în partid”
Articolul următorCîțu încă discută politică: „Să vedem dacă preşedintele României îl va numi pe Marcel Ciolacu premier”