Florin Cîțu (captură video)

Fără vreo funcție importantă în partidul pe care l-a condus vremelnic, Florin Cîțu, președinte al Senatului, s-a arătat circumspect vizavi de posbilitatea ca „rotativa” guvernamentală să îl aibă premier anul viitor pe Marcel Ciolacu.

Într-o discuție la Realitatea TV, Cîțu a pus totodată la îndoială și competențele liderului PSD, lăsând să se înțeleagă că acesta nu ar fi… pregătit pentru funcția de premier.

O să fie complicat, nu ştiu. Să vedem dacă preşedintele României îl va numi pe Marcel Ciolacu premier. Nu ştiu exact. (…)

Nu ştiu ce domeniu stăpâneşte Marcel Ciolacu. Ceea ce face mi se pare trist este să îi amăgeşti pe români cu tot felul de măsuri. Românii deja sunt afectaţi, săracii, şi de război, şi de inflaţie, de dobânzi, să vii să îi tot amăgeşti cu tot felul de măsuri mi se pare cinic. (…)

Până la urmă, este o coaliţie care ar trebui să lucreze pentru români. Din păcate, din 2023 vom intra în logica alegerilor din 2024”, a opinat Cîţu.

„Rotativa” a fost de altfel o veste pe care a dat-o inclusiv Florin Cîțu, în noiembrie anul trecut, pe când acesta avea un cuvânt de spus în politică, conducea PNL și decidea coaliția cu PSD.

La acea vreme acesta anunța sistemul alternativ de premieri, decizia fiind ca primul premier să fie dat de PNL, după care PSD urma să preia șefia Guvernului, numele vehiculat fiind tocmai cel al lui Marcel Ciolacu. Premierul a fost dat de PNL, dar în persoana lui Nicolae Ciucă, cel care de altfel a și preluat conducerea partidului, așa că lucrurile nu au fost tocmai cum spera Cîțu.

Pe de altă parte, întorcându-ne la discuții mai recente, Marcel Ciolacu nu a exclus să fie premierul din partea PSD, condiția fiind votul de încredere al colegilor. Cu toate acestea, Ciolacu a ținut să explice că mai sunt și alte nume marcante în PSD care pot fi premieri în 2023: Sorin Grindeanu, Alexandru Rafila sau Gabriela Firea.

Articolul precedentSprijin financiar pentru pensionarii cu venituri mici 
Articolul următorGazprom a sistat furnizarea gazelor către Danemarca și o parte din Germania