Foto: Facebook Marcel Ciolacu
Foto: Facebook Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu nu exclude funcția de premier, cu condiția de a fi susținut de colegii din Parlament.

Liderul PSD a precizat astăzi, 29 mai, că există un acord politic și că a avut, deja, această discuție cu actualul prim-ministru, Nicolae Ciucă.

Ciolacu: ”Nu am nici cea mai mică problemă să fiu prim-ministru, dacă asta vor decide colegii mei”

Dacă colegii mei vor decide ca eu să fiu primul ministru al României, nu am nici cea mai mică problemă. Avem un acord politic. Nu ştiu dacă voi fi eu. Repet, dacă colegii mei vor decide ca eu să fie primul ministru atunci… Voi accepta această provocare în cazul în care colegii vor. De aceea mă şi bucură această discuţie aproape zilnică cu primul ministru în funcţie Nicolae Ciucă. Şi presupun că şi după ce se va face această rotaţie acea discuţie şi abordare va rămâne în continuare”, a declarat liderul social-democraţilor, duminică, într-o emisiune la Prima TV.

În același context, liderul PSD a fost întrebat dacă Partidul Social Democrat îl va susține, în 2023, pe actualul premier, Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu a reiterat că există un acord politic. Astfel, dacă Nicolae Ciucă nu ar fi fost preşedintele PNL, ar fi avut șanse să fie susținut de social-democrați.

În acest moment, este exclus ca PSD să nu vină cu primul ministru în anul 2023”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD nu a luat în calcul ideea de a deveni președintele României. De asemenea, consideră că această funcție ar putea fi ocupată de Rafila, Sorin Grindeanu sau Gabi Firea

Nu am luat o astfel de decizie, nici nu m-am gândit foarte bine. Sunt foarte mulţi colegi care…unii îşi doresc, alţii nu îşi doresc, dar sunt foarte potriviţi pentru această funcţie. Este şi domnul Rafila, şi Sorin Grindeanu, şi Gabi Firea. Nu eu dau note colegilor. Se fac şi studii şi analize. Pentru prima oară după mult timp, în PSD se vorbeşte de candidatul pentru funcţia de preşedinte nu neapărat preşedintele partidului”, a explicat preşedintele social-democraţilor, potrivit Gândul.ro.

Articolul precedentMinistrul Mediului, avertisment despre vârful episodului de vreme rea cu care se confruntă  România: Va avea loc în această seară
Articolul următorGermania introduce abonamentul lunar de 9 euro pentru transportul public
Jurnalist full-time / Pesimist part-time