Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că românii suferă din cauza scumpirii alimentelor, energiei, combustibilului și inflației ridicate, motiv pentru care PSD a venit cu mai multe pachete de sprijin în această perioadă grea.

„Am reparat ceea ce era urgent şi vreau să fiu cât se poate de clar şi de direct: dacă PSD nu era a guvernare, aceste măsuri nu existau. PSD a conceput şi impus pachetul social. El cuprinde atât majorarea alocaţiilor, pensiilor şi salariilor cât şi un sprijin financiar destinat pensionarilor cu venituri mici”, a declarat Ciolacu, potrivit news.

De asemenea, președintele PSD a amintit că partidu pe care îl conduce a luptat pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze, construind, totodată, un program de sprijin financiar pentru companiile românești în valoare de 20 de miliarde de lei.

România „a strâns curea” în această perioadă dificilă

Ciolacu a mai spus că Guvernul trebuie să facă un efort și mai mare pentru a putea veni în sprijinul românilor ce se confruntă cu mari probleme. Mai mult, acesta a vorbit și despre invazia rusească asupra Ucrainei, liderul social-democrat precizând că este nevoie să „ne asigurăm hrana pentru noi înșine.”

„Descurajarea speculei trebuie să fie o prioritate. (…) Cumpără româneşte trebuie să fie firul roşu care să ne ghideze acţiunile. Este nevoie de solidaritate de implicare şi de efortul tuturor. Fac apel către sectorul HoReCa, sector sprijinit de stat în timpul pandemiei, să ajute acum statul român şi implicit pe români şi să cumpere cu prioritate produse româneşti”, a mai declarat Marcel Ciloacu.

Totodată, oficialul a dat asigurări că vor fi semnate toate contractele pentru autostrada Moldovei în cel mai scurt timp. Ciolacu a mai precizat că românii trebuie să știe poziția PSD în legătură cu anumite probleme, social-democrații având obligația să le explice orice nelămurire ar avea.

„Avem obligaţia de a da explicaţii românilor pentru că ei ne-au trimis m funcţiile pe care le ocupăm acum. PSD îşi va susţine totdeauna ideile şi valorile, chiar şi atunci când acestea pot fi diferite de cele ale partenerilor noştri de coaliţie este normal să avem opinii diferite”, a concluzionat Marcel Ciolacu.

Reamintim că astăzi, PNL și PSD au organizat, separat, două evenimente în care și-au prezentat bilanțul pentru primele 6 luni de guvernare comună.

Citește și articolul: Ciucă, față în față cu primarii liberali din toată țara. Ce le-a transmis prim-ministrul

Articolul precedentLucian Bode vrea o școală de administrație liberală: „Sunt convins că va fi un proiect de succes”
Articolul următorPrețul pe care Ucraina va trebui să-l plătească pentru libertate. Zelenski: „Nimeni nu a prevăzut cum se vor dezvolta evenimentele”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.