Sursa foto: Facebook/ president.gov.ua

  Președintele Ucrainei a precizat, vineri noapte, că nimeni nu a putut prezice cât de mult va dura acest conflict declanșat de Vladimir Putin pe 24 februarie, precizând că armata ucraineană va continua să lupte până la capăt.

De asemenea, Zelenski a mărturisit că „desfășurarea catastrofală” a evenimentelor ar fi putut fi oprită dacă Occidentul trata situația din Ucraina ca fiind situația sa.

„Dacă puternicii lumii nu se jucau cu Rusia, ci ar fi făcut presiuni pentru a opri războiul”, a spus liderul de la Kiev.

„Sunt recunoscător prietenilor noştri care promovează noi sancţiuni”

Totodată, președintele Ucrainei a mai declarat că este recunoscător pentru sancțiunile pe care Uniunea Europeană le-a adoptat împotriva Rusiei, dar nu înțelege cum unele state membre blochează promovarea de noi sancțiuni.

„Uitaţi-vă de câte săptămâni lumea nu a îndrăznit să bolocheze sistemul bancar rusesc – toate băncile, fără excepţie, pentru a-i lua agresorului oportunitatea de a finanţa nu doar războiul împotriva noastră, dar şi politica de a crea rupturi şi crize în lume”, a subliniat Volodimir Zelenski.

De asemenea, liderul de la Kiev a amintit că rușii au atacat din nou Harkovul, unde au murit zeci de oameni, mulți fiind grav răniți.

„Toţi civili. Un copil (cinci luni) şi un tată au fost ucişi. Mama este în stare gravă. Printre cei răniţi la Harkov este o fată de nouă ani”, a mai spus președintele ucrainean.

Acesta a precizat că a pune presiune pe Rusia este „o chestiune de a salva vieți”, iar fiecare zi de întârziere nu reprezintă altceva decât noi ucraineni uciși și noi amenințări pentru Europa.

În încheierea mesajului său, Zelenski a spus că poporul ucrainean va lupta și va apăra libertatea deoarece așa au fost educați.

„Nu pierdeţi nicio singură zi din viaţă. Să ştiţi pentru ce trăiţi ziua. Şi să credeţi în Ucraina. Pentru că aici au ucrainenii cea mai mare şansă să aibă succes. Şi în special – după victoria noastră. Pe care o vom obţine cu siguranţă. Şi vom îndepărta cu siguranţă fraza «temporar ocupat» referitoare la pământul nostru, care va fi eliberat pentru totdeauna. Indiferent cât va fi de dificil”, a conchis Zelenski.

Citește și articolul: Zelenski: „Rusia și-a trimis aproape toate resursele pentru a ne distruge”

Articolul precedentCiolacu susține că PSD a salvat România: „Am reparat ceea ce era urgent”
Articolul următorMinistrul Agriculturii, încrezător: „România are capacitatea de a depăși orice criză”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.