Sursa: Facebook

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, ține în continuare să liniștească oamenii vizavi de apariția unei crize alimentare.

Invitat aseară într-o emisiune TV, ministrul Chesnoiu s-a arătat încrezător în capacitatea României „de a depăși orice criză”, cu trimitere, firește, la domeniul său – „cu atât mai mult una în domeniul alimentar”.

Nu sunt primele asigurări pe care le face ministrul Agriculturii în acest sens. În urmă cu câteva zile, Chesnoiu sublinia că, deși România nu-și va atinge potențialul maxim de producție în agricultură în 2022 din cauza condițiilor climatice, producția este mult peste necesarul de consum al populației țării.

Mai mult, în viziunea acestuia, țara noastră este „în continuare un grânar al Europei, printre principalii producători din UE în materie de cereale”.

Aseară, Adrian Chesnoiu a explicat din nou de ce nu putem vorbi momentan de o criză alimentară, care „reprezintă acea situație în care nu se mai găsesc pe piață alimentesau prețurile ar putea fi atât de mari încât oamenii să nu și le mai poată permite”.

Noi nu ne aflăm în niciunul dintre scenarii. În cele mai grele momente, România a produs mai mult decât a avut nevoie pentru consumului intern.

Vă dau exemplu anul 2020, când am avut peste 1 milion de hectare de teren afectate de secetă, culturile au fost calamitate aproape în totalitate și totuși am realizat cu mai mult de 2 milioane de tone peste nevoie de consum”, a declarat ministrul la Realitatea TV.

Potrivit sursei citate, Adrian Chesnoiu a afirmat că-și dorește și este aproape convins că după noua recoltă vor fi suficiente stocuri de cerale, în rezerva de stat și în depozitele producătorilor, astfel încât să nu fie probleme cu aprovizionarea până la recolta din 2023.

Articolul precedentPrețul pe care Ucraina va trebui să-l plătească pentru libertate. Zelenski: „Nimeni nu a prevăzut cum se vor dezvolta evenimentele”
Articolul următorPredoiu, mesaj pentru criticii săi: „Iau cărămizile cu care se aruncă în mine şi construiesc cu ele proiecte pentru oameni”