Sursa foto: Facebook/ Captură video

Ministrul Justiției Cătălin Predoiu a declarat, joi, că a reușit să ducă la bun sfârșit toate obiectivele din programul de guvernare.

Acesta a amintit că a acționat pe trei direcții principale, prima fiind rezolvarea unei probleme majore în justiţie şi în societatea românească prin tensiunile pe care le-a indus în spaţiul public.

„(…) O problemă care trena de patru ani de zile, o problemă pe care au încercat să o rezolve alte două partide, o problemă în faţa căreia trei proiecte de lege anterioare au eşuat, topindu-se în Parlament, neîntrunind nici consensul sistemului judiciar şi nici voturile necesare în Parlament. E vorba de desfiinţarea Secţiei speciale”, a spus Cătălin Predoiu, potrivit Digi24.

Cătălin Predoiu, criticat în repetate rânduri pentru modul în care a desființat Secția specială

De asemenea, a doua direcție a fost cea a conturării unui cadru strategic în justiție, precizând și de ce sistemul judiciar nu a performat în ultimii ani.

(…) Una dintre explicaţiile pentru care sistemul judiciar nu a performat în anii precedenţi a fost aceea că i-a lipsit un cadru strategic, o viziune, un plan. (…) Aceste lucruri au lipsit şi ne-am concentrat asupra lor. Guvernul a adoptat, în această perioadă, trei strategii majore: una privind combaterea traficului de persoane şi a crimei organizate – esenţială pentru securitatea cetăţeanului, una pentru combaterea corupţiei – cerută în Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi o strategie în sine a dezvoltării întreg sistemului judiciar în următorii ani”, a mai spus Cătălin Predoiu.

Totodată, ministrul Justiției a amintit că a reușit să deblocheze toate proiectele de investiții și a inaugurat un sediu de judecătorie la Rădăuți, un proiect ce a început în urmă cu mulți ani.

Predoiu nu a uitat să vorbească despre cei care l-au criticat în această perioadă, ministrul Justiției afirmând că cele mai multe acuzații au venit din partea „unor foști decidenți”, care au condus instituția.

„(…) S-au aflat la guvernare şi care au lăsat o agendă exact cum au găsit-o atunci când au preluat ministerul respectiv. Zero proiecte, zero realizări. Noi am reluat totul de la zero, tot ce am lăsat în 2020. (…) Voi aplica în continuare un lucru pe care l-am învăţat de la dumneavoastră: să iau cărămizile cu care se aruncă în mine şi să construiesc cu ele proiecte pentru oameni”, a concluzionat ministrul Justiției Cătălin Predoiu.

Citește și articolul: Cătălin Predoiu, despre desființarea Secției Speciale: „O soluţie de compromis rezonabil”

Articolul precedentMinistrul Agriculturii, încrezător: „România are capacitatea de a depăși orice criză”
Articolul următorPercheziții și audieri în Satu Mare într-un dosar de camătă și șantaj
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.