Sursa: Facebook

Ciprian Teleman, fost ministru al Digitalizării în vremurile în care USR împărțea guvernarea cu PNL, și-a anunțat în weekend plecarea din partid.

Teleman a dat acest „breaking news” pe Facebook, în condițiile în care este cunoscut faptul că mai mulți membri PLUS, în frunte cu Dacian Cioloș, au în plan să plece din fostul proiect USR-PLUS, acum USR simplu.

Iar după ce a anunțat pe rețeaua de socializare că lasă în urmă formațiunea care i-a dat șansa de a fi ministru, Teleman a revenit tot pe Facebook cu explicații legate de plecarea sa. Pe scurt, deși nu o spune cu subiect și predicat, Ciprian Teleman lasă de înțeles că nu pleacă chiar de tot de pe „scena” politică, iar dacă se va ivi un nou proiect politic interesant, va reveni… „în forță”.

În primul rând însă, Teleman ține să clarifice cumva că nu este „omul” lui Cioloș, ci pur și simplu intrase în PLUS pur întâmplător, fără a avea o relație anterioară cu acesta.

Pentru a îngrădi speculațiile vreau să mai aduc câteva precizări. Nu sunt omul cuiva anume. Mi-ar plăcea să pot spune într-o zi că sunt omul concetățenilor mei.

Pe Dacian, care a fost invocat ca fiindu-mi afin, l-am cunoscut târziu după înființarea PLUS, cu ocazia unei întâlniri cu filialele. Recunosc că sunt printre cei care au respirat adânc oxigenul anului lui de guvernare după douăzeci de ani de la “marea speranță”, CDR. Au fost două momente când eu, un cetățean preocupat, am sperat. Și unul a fost guvernarea Cioloș. Când a venit momentul PLUS, un foarte bun prieten, cu care între 2002 și 2004 am încercat prin Uniunea pentru Reconstrucția României să dăm un semn că România are nevoie de reforme, m-a întrebat dacă îmi pot face timp pentru asta.

Am acceptat și am început de la o foaie albă construcția unei organizații politice. Restul e deja cunoscut.
Eu am o carieră de care sunt mulțumit din toate punctele de vedere. Cum spunea Vlad Voiculescu odată, sunt dintre cei care au venit în politică să dea, nu să ia.

Nu am planuri personale cu politica dar nu voi sta deoparte câtă vreme voi ști că o părticică din ce pot face se va răsfrânge pozitiv asupra noastră a tuturor.
USR PLUS nu e vis, sunt multe lucruri care merg prost din cauza naturii umane, însă sunt câteva principii intangibile pe care o bună parte a membrilor le trăiesc, competența și integritatea. Ele ar trebui să fie un magnet pentru a atrage oameni de forță. Aici e loc se mai bine.

Nu am planuri politice pe termen scurt. Mă simt bine întors la firul ierbii, în contact cu oameni minunați care zilnic, fără să fie conștienți, fac România mai bine. Sunt oamenii din companii, care trăiesc în baza unor valori și care așteaptă să fie reprezentați în același mod.

Riscul miopiei politice nu e de azi și USR sau orice altă formațiune politică reformatoare ar fi bine să-și facă un control de dioptrii politice. La PLUS am lucrat la un program de țară, “România posibilă” care a fost foarte puțin exploatat. Că alianța cu USR, că alianța de guvernare. Au rămas câteva idei. E destul de trist. Noi nu avem un proiect de țară. După încheierea războiului din Ucraina o să ne uităm cum Ucraina, Polonia, Slovacia, Cehia și alții vor construi o versiune a Noii Europe la care noi vom fi spectatori. USR are identitatea de a ridica steaguri roșii dar e nevoie de o Românie posibilă. De la palat nu a venit decât o Românie educată care nu are tracțiune. Este un pic mai mult decât nimic.

Aș vrea să văd o coaliție de dreapta, care să asculte frustrările nezise ale oamenilor și să funcționeze după un plan de țară independent de politic. Un plan al României posibile”, explică Teleman.

Articolul precedentMinistrul Marius Budăi va propune eliminarea procentului din PNRR pentru pensii 
Articolul următorBorna de pe Piatra Secuiului a fost din nou pictată în tricolorul românesc