După ce în urmă cu o săptămână președinta Ungariei, Katalin Eva Novak, a pus o serie de poze din județul Alba, cu borna de la Piatra Secuiului vopsită în culorile naționale ale maghiarilor, situația a fost răsturnată.

Nu se știe cum și când, însă se pare că borna a fost pictată în tricolorul românesc, aspect care a fost făcut public de nimeni altul decât George Simion, președintele formațiunii politice AUR, pe Facebook, duminică 29 mai.

Problemă rezolvată!”, a scris Simion pe Facebook, fără niciun alt comentariu sau explicație. Firește, toți românii adevărați au știut despre ce este vorba, deși poate mare parte nici nu au auzit de borna de la Piatra Secuiului, până ca președinta Ungariei să imortalizeze un moment pentru posteritate, postat ulterior și pe Facebook.

Borna în cauză este pe Piatra Secuiului, munte de 1.130 de metri altitudine din Rimetea – comuna din Alba, și care se pare că este colorată, periodic, fie în culorile României, fie în cele ale Ungariei.

Cum în zonă etnicii maghiari reprezintă peste 90% din populaţie, cea care deține mandatul de președinte al Ungariei din martie anul acesta transmisese la momentul respectiv și un mesaj „motivațional”:

Nu vom tăia niciodată cordonul ombilical dintre patria-mamă şi maghiarii care au ajuns să trăiască în afara graniţelor Ungariei”.

Articolul precedentFostul ministru al Digitalizării, afară din partid: „USR sau orice altă formațiune politică reformatoare ar fi bine să-și facă un control de dioptrii politice”
Articolul următorMarea Britanie testează săptămâna de lucru de 4 zile