Sursă foto: Facebook/Katalin Novak
Sursă foto: Facebook/Katalin Novak

Aflată într-o vizită în județul Alba, Katalin Novak, a distribuit o poză în care îmbrațișează borna vopsită în culorile stegului Ungariei.

Mai mult, șefa statului maghiar a transmis că nu va abandona niciodată ungurii din Transilvania. 

Alături de poză cu borna, președinta Ungariei, a adăugat și o diplomă scrisă în limba maghiară care atestă faptul că a escaladat vârful românesc de 1.130 de metri

Nu vom tăia niciodată cordonul ombilical dintre patria-mamă şi maghiarii care au ajuns să trăiască în afara graniţelor Ungariei”, a declarat Katalin Novak.

Într-un mesaj transmis de agenția de presă Hirado, șefa statului maghiar îi dă și o replică ministrului român de Externe, Bogdan Aurescu.

Acesta sancționase o declarație anterioară a Katalinei Novak. Potrivit declarașiei, căreia prioritatea ei este să reprezinte ”toți maghiarii, indiferent dacă trăiesc înăuntrul sau în afara granițelor”, conform Știrile Pro Tv.

Potrivit dreptului internațional, un stat nu poate să își aroge drepturi de orice fel în raport cu cetățenii altui stat”, a transmis la acel moment MAE, printr-un comunicat, citează Gândul.ro.

Respectiva bornă de pe Piatra Secuiului este colorată, periodic, fie în culorile României, fie în cele ale Ungariei

Președinta Ungariei a urcat, sâmbătă pe Piatra Secuiului. După, a postat pe pagina sa Facebook poze cu ea, aflată pe muntele din Alba.

Aceste imagini sunt însoțite de o scurtă descriere, în limba maghiară: ”Ajungând în vârf. Székelykő, 1130 de metri. M-am simțit bine să fac drumeții după sărbătoarea comună”.

Articolul precedentProcurorul şef al DNA, despre dosarul Tel Drum: ”Aş vrea să îl văd mai mult ca oricine”
Articolul următorMai mulți pui de ciocănitoare au fost salvați de pompierii timișoreni
Jurnalist full-time / Pesimist part-time