Sursa foto: Facebook/ Kelemen Hunor

Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, vineri, că a vorbit cu șeful statului maghiar Katalin Novak despre provocările care stau în fața comunității maghiare din țara noastră și posibilele soluții.

 „(…) Important este să găsim acele soluţii care se bazează pe interesul comun, atât al maghiarilor din Transilvania, cât şi al României şi al Ungariei”, a declarat Kelemen.

De asemenea, într-o postare pe o rețea de socializare, liderul UDMR a afirmat că prima locație vizitată de președintele Ungariei în România a fost Cluj-Napoca.

„Am vorbit despre provocările care stau în faţa comunităţii maghiare, despre preocupările noastre şi despre posibilele soluţii. Pentru noi, este foarte important ca relaţia dintre cele două ţări să fie puternică şi e important ca aceasta să fie construită pe încredere”, a precizat Kelemen Hunor.

Comunitatea maghiară din Cluj-Napoca și planul UDMR

Totodată, acesta a mai precizat că în „edificarea” relațiilor româno-maghiare trebuie să luăm ca bază „prezentul și viitorul.

„Important este să găsim acele soluţii care se bazează pe interesul comun, atât al maghiarilor din Transilvania, cât şi al României şi al Ungariei”, a susţinut liderul UDMR”, a mai spus Hunor.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, Kelemen Hunor s-a întâlnit cu tineri Consiliul Consultativ al Tinerilor din Odorhei. Oficialul maghiar a precizat că va continua activitatea și în această perioadă de război.

„Guvernul a anunțat, recent, o parte dintre aceste măsuri, la fiecare ședință a Executivului adoptăm câte una și urmează să aprobăm altele noi. UDMR se pronunță pentru pace și securitate și, din prima clipă, am condamnat războiul, agresiunea rusă. Nu există nicio explicație rațională pentru declanșarea războiului! Cel mai important este ca România să nu se implice în conflict, iar societatea românească și comunitatea maghiară să sufere cât mai puțin în această perioadă”, a scris liderul UDMR într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Citește și articolul: Kelemen Hunor, alături de Viktor Orban. Poziția Ungariei față de embargoul asupra petrolului rusesc „este de înțeles”

Articolul precedentSe întâmplă în România: Se fac expertize medico-legale cu medici fără drept de liberă practică? Adriana, tânăra mamă din România, purtată din nou „în comisii” pentru a afla cauza decesului copilului său
Articolul următorApropiat al Clanului Corduneanu, arestat la domiciliu într-un dosar de trafic de influență
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.