Sursă foto: Facebook/ISU Timiș
Sursă foto: Facebook/ISU Timiș

Astăzi, 22 mai, mai mulți pui de ciocănitoare au fost salvați de către pompierii din cadrul ISU Timiș.

Inițial, aceștia au fost sesizați de Asociația pentru Susținerea, Promovarea si Aplicarea Drepturilor Animalelor (ASPADA).

O femeie a contactat asociația, după ce a observat că mama puilor murise lângă un copac din zonă.

Intervenția pompierilor a avut loc pe strada Salcâmilor din Timișoara

Mici, speriați, flămânzi și neajutorați plângeau cu disperare de două zile. O doamnă cu suflet mare a tot încercat să își dea seama de unde vine strigătul de ajutor și până la urmă i-a descoperit.  Din nefericire, mama a fost găsită moartă lângă pom”, anunță ISU Timiș pe pagina de Facebook.

Pentru că accesul la ei era imposibil, doamna a sunat la Asociația pentru Susținerea, Promovarea și Aplicarea Drepturilor Animalelor (ASPADA).

Asociația, care a mai colaborat de multe ori cu pompierii în salvarea păsărilor din medii ostile, a rugat pompierii să vină, pentru a salva puii de ciocănitoare de la o moarte sigură.

”Misiunea nu a fost deloc ușoară, scorbura fiind îngustă. Astfel, accesul către puii de ciocănitoare a fost foarte dificil”

Cu toate acestea, după mai multe manevre, pompierii au reușit să extragă puii în siguranță.

Micuții au fost preluați de către asociație pentru a fi îngrijiți corespunzător nevoilor lor. Le mulțumim tuturor pentru mobilizarea examplară și pentru colaborarea care a dus la salvarea a trei suflete mici și neajutorate”, mai transmite ISU Timiș.

Articolul precedentPreședinta Ungariei s-a pozat cu borna vopsită în tricolorul Ungariei de pe Piatra Secuiului
Articolul următorAl doilea miting de susținere pentru Piedone. Sute de persoane s-au adunat în fața Penitenciarului Rahova
Jurnalist full-time / Pesimist part-time