Florin Cîțu (captură video)

Liderul PNL Florin Cîțu a anunțat, marți seară, după ședința PNL că a fost votat sistemul alternativ de premieri, decizia fiind ca primul premier să fie dat de PNL. În ceea ce privește „flexibilarea mandatului” prin care numele de premier să nu fie legat de președintele partidului, așa cum au solicitat mai mulți lideri liberali, nu a fost supusă la vot.

Mai mult, Florin Cîțu a afirmat că mandatul nu a fost schimbat de la momentul la care s-a făcut anunțul în acest sens, astfel că el rămâne același, de „formare a unei majorități în jurul PNL, cu premier liberal”, care să fie chiar liderul partidului.

Cum numele lui Cîțu nu este unul agreat de către social democrați, președintele PNL a precizat după ședința din această seară că „dacă PSD se opune, vedem atunci”, urmând ca discuțiile cu PSD pe tema premierului să înceapă mâine, del mai probabil după ședința de guvern.

De asemenea, Cîțu a afirmat că viitoarea coaliție trebuie să meargă la Cotroceni cu un singur nume de premier, subliniind că cei de la PSD nu sunt îndreptățiți să pună o condiție pe numele premierului în următoarele negocieri.

„Sper cât mai rapid să avem Guvern. Ministerele avizatoare o să fie împărțite. Nu am discutat despre extrageri, sunt negocieri. Un minister avizator (n.r. – Ministerul Finanțelor, la cel care nu dă premierul, și Ministerul Justiției) merge la un partid și altul la celalalt. PNL nu a pus o condiție pe numele celor de la PSD pentru funcția de premier”, a spus Florin Cîțu.

De altfel, o împărţire urmând a fie şi în cazul Ministerelor Apărării şi Internelor, iar pe surse liberale, potrivit Adevărul, partidul care va da premierul nu va avea funcția de secretar general al Guvernului, urmând ca la a doua „rotație” să se facă rocada intre aceste funcții, celelalte rămând pe poziția inițială.

Premierul interimar a admis că negocierile dintre PNL și PSD au fost dificile tocmai pentru că cele două partode au ideologii diferite. „Până acum ne-am înțeles pe multe capitole. Membrii BEX au spus că nu vor să renunțe la cota unică”, a completat Cîțu.

Radu Oprea nu poate explica populației o revenire la Guvern a lui Cîțu

Articolul precedentRadu Oprea nu poate explica populației o revenire la Guvern a lui Cîțu
Articolul următorÎnotul pus în cui la Ploiești! Primăria și CSM Ploiești obligă sute de copii să renunțe la performanță!