Radu Oprea (captură video)

Purtătorul de cuvânt al PSD Radu Oprea a afirmat, la Profit News, că este dificil de explicat populației de ce ar reveni la Palatul Victoria Florin Cîțu, cel demis prin moțiune de cenzură. Mai mult, Oprea susține că acest lucru este greu de înțeles nu doar de electoratul social democraților, ci și de restul cetățenilor.

Cum PSD nu agrează ideea cu Florin Cîțu la Guvern, iar cea a lui Nicolae Ciucă este respinsă de șeful liberalilor, Radu Oprea susține că trebuie luată o decizie cât mai rapid, în contextul în care deja s-a tărăgănat mult prea mult, iar răbdarea românilor pare că se apropie de limită, subliniind că nu are o preferință, câtă vreme măsurile care trebuiesc luate imediat pot să fie luate. „Vorbesc şi de măririle de pensii şi alocaţii şi vorbesc şi despre a pune în aplicare imediat legea privitoare la plafonarea şi la compensarea facturilor la energie electrică şi la gaze (n.r. legea este aprobată, însă lipsesc normele de aplicare)şi la tot ceea ce înseamnă lupta cu pandemia şi scăderea accelerată a numărului de îmbolnăviri şi a presiunii pe spitale. Plus că nu e foarte clar ce se întâmplă cu şcolile”, a declarat Radu Oprea la profit News.

Încredere peste noapte

Din partea liberalilor, Daniel Constantin afirmă că este nevoie de formarea unui guvern cât mai rapid, dar în același timp subliniază că este foarte greu să se construiască încrederea peste noapte, temându-se că un premier social democrat nu ar implementa măsurile liberale, însă aceiași problemă este și de partea PSD, care ar purea considera că liberalii nu vor implementa măsurile sociale, anunțate pentru perioada următoare.

„Există voință politică să se facă un guvern cât mai repede pentru că știu că toată lumea așteaptă asta, să ne ocupăm de ce e cu adevărat important. În programul de guvernare vor exista măsuri importante, și creșteri de venituri, nu știu dacă vorbim de creșteri de salarii, dar cu siguranță vorbim de creșteri de pensii și alocații. Va exista un procent important pe zona de investiții. Nu am ajuns la o concluzie în ceea ce privește premierul. Avem un mandat ca viitorul guvern să se formeze în jurul PNL”, a declarat Daniel Constantin, la B1 TV.

Mai mult, acesta este foarte constinet de faptul că pentru două partide cu doctrine atât de diferite va fi foarte greu acum să se construiască încrederea peste noapte. „Să avem încredere că domnul Ciolacu dacă va fi prim-ministru va implementa măsurile noastre liberale, cum și celor de la PSD le e greu. S-a găsit această soluție pentru implementarea măsurilor de stânga și de dreapta”, a explicat Daniel Constantin.

Cîțu și-a luat „etalon” de negocieri din Olanda

Articolul precedentEXCLUSIV. Firma de salubritate Supercom SA, la un pas de insolvență, deși are încasări fabuloase. „Lovitura” vine din partea celui mai mare concurent de pe piața deșeurilor. Document
Articolul următorPNL a votat „rotativa”, iar primul premier să fie liberal