Sursa foto: Pixabay

Touroperatorul DAL Travel a anunțat că anul acesta, cele mai căutate trasee de croazieră de către români sunt insulele din Grecia, Mediterană, Marea Caraibelor, dar și țările scandinave.

Prețul de pornire pentru o cabină pe un vas începe de la 1000 de euro și poate ajunge până la 4500, iar rezervările trebuie făcute cu cel puțin jumătate de an înainte de plecare.

Potrivit touroperatorului, printre cele mai vândute pachete pentru țările nordice este o croazieră în perioada 5-12 iunie, tariful pornind de la aproape 1400 de euro, ce include transportul cu avionul până la locul îmbarcării, respectiv al debarcării, informează news.ro.

Turismul a fost cel mai afectat în ultimii doi ani, din cauza pandemiei de coronavirus

Directorul general al agenţiei DAL Travel, Daniela Nedelcu, a precizat că în urmă cu douăzeci de ani, românii „abia descopereau” produsul de croazieră, motiv pentru care doar un număr de câteva sute de persoane la nivel național optau pentru așa ceva.

După aderarea României la UE, lucrurile s-au schimbat radical, numărul românilor care plăteau pentru o croazieră a crescut considerabil.

Nedelcu a precizat că succesul unor astfel de programe constă în posibilitatea de a vizita zeci de locuri pentru grupuri.

„Succesul programelor noastre care includ croazierele se datorează şi faptului că de câte ori este posibil, organizăm excursiile la sol exclusiv pentru grupurile noastre cu ghid local şi cu însoţitorul de grup. Cererile nu ating încă nivelul celor din anul 2019, dar semnalele sunt pozitive, în sensul că industria croazierelor o să-şi revină în totalitate anul viitora spus aceasta.

Reprezentanții companiei DAL Travel recomandă românilor care își doresc să își închirieaze o cabină pe un vas de croazieră trebuie să o facă cu cel puțin șase luni înainte, având în vedere că majoritatea turiștilor din vest o fac chiar și cu un an.

Printre cele mai căutate croaziere la DAL Travel pentru anul acesta sunt țările din America de Sud, insulele din Grecia, în Mediterana de Vest, Marea Adriatică, Hawaii, Marea Caraibelor și Antarctica.

Citește și articolul: Ministrul Turismului: Anul 2022 ar putea fi, pentru turismul românesc, cel mai bun an

Articolul precedentConsumul de droguri sintetice a ajuns la cote alarmante. ONU trage un semnal de alarmă
Articolul următorCTP explică fractura USR: „Domnul Cioloș nu a reușit să-și facă propriul lui cerc restrâns în partid”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.