Sursa foto: Dacian Cioloș/Facebook
Sursa foto: Dacian Cioloș/Facebook

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dacian Cioloș a anunțat că în ciuda despărțirii de USR nu vrea să renunțe la speranța că există o soluție politică prin care România poate să revină pe linia de plutire.

Acesta a mărturisit că este optimist și își păstrează speranța că vocația principală a reprezentanților partidului REPER este „de a construi o lume mai bună.”

„Iar acest lucru nu se face vorbind doar în mici cercuri închise de prieteni, ci stabilind punţi cu societatea civilă, muncitorii, antreprenorii şi cu celelalte forţe politice chiar dacă avem diferite viziuni despre viitor”, a scris Cioloș.

România, o țară  unde politica este măcinată de conflicte și corupție. Dacian Cioloș a ales un alt drum. USR, partidul nimănui.

Totodată, fostul prim-ministru a precizat că în țara noastră, partidele „începutului de drum” se dizolvă în timp sau supraviețuiesc într-o formă „de toxicitate insuportabilă.”

În ciuda acestor lucruri, atât Cioloș, cât și „mulți” dintre cei cu care a lucrat sunt convinși că există o soluție politică bazată pe încrederea în oameni și nu în partide sau instituții.

Totodată, Cioloș este conștient că nu va putea schimba România peste noapte, dar dincolo „de îndoieli şi gânduri”, va lupta pentru a aduce în fața românilor un partid pentru oameni.

Dacian Cioloș a vorbit și despre perioada când a fost președintele USR, afirmând că a gândit pragmatic, emoțional și sufletește.

„Am câştigat alegerile pentru preşedinţia partidului şi am încercat să construiesc o punte între taberele artificiale din partid. (…) Am demisionat când am înţeles că şansele de a reforma un partid de care societatea are nevoie sunt inexistente, iar eu nu pot să mint sau să disimulez că este totul perfect doar pentru a ocupa o funcţie trecătoare”, a mai precizat Cioloș.  

În încheierea mesajului său, Dacian Cioloș a precizat că nu va renunța la principiile de bază și își va depune toată energia pentru „o politică mai curată.”

„(…) Pentru o Românie mai bună aşa cum am încercat şi până acum. Fără repere sănătoase nu vom reuşi să schimbăm nimic”, a conchis fostul premier.

Citește și articolul: Dacian Cioloș și-a dat demisia din USR

Articolul precedentTanczos Barna și panourile fotovoltaice. Mii de dosare așteaptă să fie evaluate
Articolul următorAvocat din Târgu Mureș, judecat pentru fapte de corupție în legătură cu modul în care făcea rost de clienți
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.