Sursa foto: Facebook/ Tanczos Barna

Ministrul Mediului Tanczos Barna a declarat că Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) trebuie să găsească o soluție prin care să simplifice procedura de evaluare a a dosarelor depuse în cadrul programului pentru montarea de panouri fotovoltaice.

Acesta a amintit că sunt cel puțin 45 de mii de dosare ce au fost depuse în cursul lunii ianuarie și așteaptă să fie evaluate.

  „Săptămânile trecute, AFM a căutat soluţii pentru eficientizarea acestei proceduri de evaluare, soluţiile sunt minime în ceea ce priveşte eficientizarea, practic vor trebui luate toate dosarele la mână prin sistem informatic şi manual”, a spus Barna.

Când va rezolva AFM restanţele din acest program. Greenpeace: Un deceniu nu ar fi suficient

De asemenea, ministrul Mediului a anunțat că în urmă cu câteva zile s-a finalizat un sistem prin care se analizează toate documentele în format PDF, făcându-se astfel o economie „substanțială de timp.”

„Se caută o soluţie de externalizare a serviciilor contractul de externalizare, din câte am înţeles, de la domnul preşedinte, încă nu este semnat din motive procedurale de achiziţie publică”, a mai spus ministrul Mediului, potrivit news.ro.

Totodată, Tanczos Barna a precizat că se pregătește o nouă sesiune de depunere a proiectelor, iar autoritățile pregătesc o modalitate prin care să elimine birocrația, să renunțe la „documentele minimale” pentru a reuși ca dosarele să fie verificate, iar proiectele implementate.

„În luna iulie ar trebui să lansăm noua sesiune, dacă găsim aceste soluţii de automatizare şi de simplificare a procedurii. În condiţiile procedurilor de anul trecut, la acest volum de dosare care probabil o să fie şi mai mare la următoarea sesiune, nu are rost să deschidem o sesiune. Dacă găsim această soluţie de simplificare şi de eliminare a birocraţiei probabil vom putea rezolva sute de mii de dosare depuse”, a mai spus Barna.

Acesta a amintit că există un miliard de euro pregătiți pentru panouri fotovoltaice, iar AMF va trebui să găsească soluția perfectă de implementare, astfel ca dosarele depuse să fie gestionate în timp util.

Citește și articolul: „Arma” lui Tanczos Barna în lupta împotriva schimbărilor climatice

Articolul precedent”Imaginea care a început să ne definească mentalitatea este cea a crudului abandon”
Articolul următorGustul amar al despărțirii. Dacian Cioloș și lungul șir de dezamăgiri din USR  
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.