Sursă foto: Facebook/Tanczos Barna
Sursă foto: Facebook/Tanczos Barna

Ministrul Mediului Tanczos Barna a declarat, marți, că a alocat 730 de milioane de euro pentru păduri prin PNRR deoarece reprezintă „arma principală” în lupta împotriva schimbărilor climatice.

„Pentru a încuraja proprietarii de terenuri să creeze noi păduri şi să crească rezilienţa celor existente, am pregătit două scheme de ajutor, unul pentru păduri noi şi unul pentru reîmpăduriri”, a declarat ministrul Mediului.

De asemenea, Tanczos Barna a amintit că a fost aprobată schema de ajutor de stat pentru regenerarea pădurilor degradate.

Acesta a mai afirmat că prin PNRR, autoritățile locale vor fi impulsionate să reîmpădurească, iar proprietarii de stat, cât și cei privați, vor primi bani pentru refacerea pădurilor afectate în urma incendiilor forestiere sau a fenomenelor meteorologice nefavorabile.

De asemenea, aceștia vor primi granturi directe pentru refacerea pădurilor ce sunt afectate de infestări cu organisme dăunătoare sau a evenimentelor catastrofale.

Avem, în sfârşit, un instrument puternic în lupta împotriva degradării terenurilor forestiere

Tanczos Barna a anunțat că în următorii patru ani, România va avea peste 56 de mii de păduri noi.

„Avem pregătite ghidurile de finanţare si în curând le lansăm în consultare publica pentru a porni campania de împăduriri. Proprietarii de păduri care au obligaţia reîmpăduririi terenurilor exploatate in baza amenajamentelor silvice nu pot beneficia de finanţare. Ei trebuie să asigure regenerarea naturală sau împădurirea din fonduri proprii, conform prevederilor legale”, a concluzionat ministrul Mediului.

Reamintim că în urmă cu o zi, ministrul Mediului a vorbit despre interesul crescut al românilor față de mașinile electrice. Acesta a spus că datorită programului Rabla Plus, cererea pentru mașinile electrice este așa mare în rândul populației.

„(…) Acest sprijin de aproximativ 10.000 de euro pentru fiecare mașină pur electrică este un avantaj semnificativ și practic prin triplarea bugetului față de acum un an de zile ministerul, prin AFM a asigurat o finanțare substanțială a trecerii la mobilitatea verde”, a spus Tanczos Barna la Antena 3.

De asemenea, oficialul maghiar a anunțat că ministerul finanțează și rețele sau stații de încărcare.

„Am deschis o secțiune de depunere de solicitări pentru primării anul trecut, în decembrie. Aici am inclus toate primăriile, fără nicio excepție. Avem deja 491 de primării care au depus dosare de finanțare pentru o sumă de aproximativ 350 de milioane de lei”, a mai completat Barna.

Citește și articolul: Agent Green: ”Tanczos Barna a avut nesimțirea să afirme că nu au existat tăieri ilegale pe durata mandatului său”

Articolul precedentCiucă a vorbit după 147 de ani de liberalism despre coaliția cu PSD – una „împotriva firii”, și a spus despre Roberta Anastase că a fost președinte al partidului
Articolul următorPolițiștii trag un semnal de alarmă: suspendarea angajărilor în sectorul de apărare și ordine publică va duce la creșterea infracționalității
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.