Sursa: Captură video

Membrii Partidului Național Liberal au participat ieri, cu mic, și mai mult mare, la evenimentul de tip simpozion, denumit „PNL între Prima și a Doua Modernizare a României: 147 de ani de liberalism”, organizat la Aula Magna a Bibliotecii Centrale Universitare din București.

Printre speakeri, și premierul Nicolae Ciucă, actualul președinte al PNL, care în prima parte a intervenției sale a citit de pe foaie date despre istoria partidului, misiune și actualitate.

Nu a putut lipsi din „program” și subiectul fierbinte al coaliției pe care PNL a făcut-o cu PSD, explicația oferită de Ciucă fiind aceea că era un rău necesar, dat fiind că, în vremurile actuale „nu este uşor să guvernezi”.

Pentru o guvernare este foarte important să găsim soluţii. În situaţii de criză s-a găsit o soluţie, soluţia de a realiza o coaliţie, chiar dacă pare la un moment dat împotriva firii, totuşi a asigurat în cele şase luni de zile stabilitatea de care aveam nevoie, astfel încât România să poată să-şi realizeze obiectivele pe care şi le-a propus”, a explicat Nicolae Ciucă, în momentul intervenției sale libere, de final.

În continuare, a fost descris și succesul la care, iată, suntem martori. Prin vocea lui Ciucă, președintele PNL al momentului: „Avem o creştere economică, am reuşit ca împreună cu ceilalţi membri ai coaliţiei să putem să asigurăm echilibrul şi încrederea investitorilor, astfel încât să păstrăm echilibrul economic, locurile de muncă şi să putem să ne ocupăm şi de cei care sunt vulnerabili şi afectaţi de toate aceste efecte”.

Ciucă nu a uitat nici de promisiuni care, bineînțeles, dat fiind evenimentul aniversar, au fost legate de moștenirea lăsată de liberalii autentici, care, în viziunea PNL-iștilor de azi, este continuată. Cu succes.

Nu înseamnă că în această coaliţie ne modificăm liniile de abordare politică, de soluţii politice şi se realizează un amalgam de conştiinţe politice. Nu. Avem fiecare linia noastră de urmat, avem fiecare proiectele noastre şi sunt convins că, aşa cum cunosc eu echipa PNL prezentă aici, cu membrii PNL vom reuşi să ne păstrăm în continuare identitatea şi să punem în aplicare politicile PNL”, a subliniat Nicolae Ciucă.

Probabil din cauza emoțiilor, Ciucă a cam greșit însă pe final, când a enumerat ex-președinții PNL aflați în sală: „Nu închei înainte de a le mulţumi celor patru preşedinţi ai PNL prezenţi aici în sală. Cred că nu greşesc: domnul Valeriu Stoica, domnul Crin Antonescu, domnul Vasile Blaga şi doamna Roberta Anastase. Scuze, scuze, scuze…”.

Articolul precedentNumărul angajaților de la punctul de trecere a frontierei din Isaccea trebuie suplimentat
Articolul următor„Arma” lui Tanczos Barna în lupta împotriva schimbărilor climatice