Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a anunțat că decizia Executivului de a suspenda angajările la stat, deja confruntat cu lipsa de personal, va afecta profund instituțiile de forță ale statului în lupta cu infractorii.

De asemenea, creșterea salariilor cu un sfert din diferența rămasă restantă detensionează, pentru moment, dialogul social dintre politicieni și reprezentanții sindicatelor.

În comunicatul transmis de FSANP se cere ca liderii PSD și PNL să aplice integral Legea salarizării unitare și Legea pensiilor militare, așa cum au fost votate în parlament.

Sindicatele din poliţie şi din penitenciare rămân vigilente la măsurile anunţate de către Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu

„Deficitul acut de personal cu care se confruntă angajaţii din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională prejudiciază capacitatea acestor instituţii de a menţine ridicată performanţa poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare”, avertizează FSANP, potrivit Agerpres.

Reamintim că în urmă cu două zile, Guvernul a decis lansarea unui nou pachet de măsuri sociale „Sprijin România”, în valoare de 1,1 miliarde de euro. Printre măsurile luate se numără amânarea ratelor la bănci pentru 9 luni și un sprijin unic de 700 de lei pentru românii cu pensia mai mică de 2.000 de lei.

Printre măsuri se mai numără și acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public. Mai mult, vor fi diminuate cheltuielile bugetare cu 10% cu excepția celor cu salariile, pensiile, asistența socială și investițiile.

Totodată, din 1 iulie vor fi suspendate angajările la stat, iar Executivul și-a luat angajamentul de a crește colectarea veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.

Citește și articolul: Ciucă a vorbit după 147 de ani de liberalism despre coaliția cu PSD – una „împotriva firii”, și a spus despre Roberta Anastase că a fost președinte al partidului

Articolul precedent„Arma” lui Tanczos Barna în lupta împotriva schimbărilor climatice
Articolul următorA început distribuirea pastilelor cu iod
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.