Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

După campania de informare a populației cu privire administrarea pastilelor cu iod, Ministerul Sănătății a decis să înceapă distribuirea acestora.

Prin intermediul farmaciilor cu circuit deschis, Ministerul Sănătății va distribui medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate.

Pastilele cu iod vor fi luate în scop preventiv

Prin urmare, pagina web a ministerului va publica lista farmaciilor cu circuit deschis care vor avea în stoc acest medicament.

În același context, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a susținut o serie de declarații, explicând că aceste pastile au scopul de a proteja populația împotriva unui posibil incident nuclear care ar putea apărea pe fondul războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei.

Alexandru Rafila: ”Demarăm o campanie de informare la nivel național care trebuie să preceadă această distribuire de pastile de iodură de potasiu”

Ministrul a precizat că toată lumea trebuie să fie în cunoștință de cauză, în momentul în care primește acest produs. Acesta a arătat că întreaga cantitate a ajuns deja la Direcțiile de Sănătate Publică și, în momentul de față, se caută cea mai bună cale de distribuire, astfel încât iodura de postasiu să ajungă la toate persoanele eligibile din România.

Administrarea de pastile de iodură de potasiu trebuie făcută în caz de urgențe, doar la indicația autorităților. Nu trebuie luate în niciun caz înainte în mod preventiv, ci doar dacă există un astfel de anunț public că aceste pastile ar trebui luate dacă există în proximitatea României este un incident nuclear, iar acest incident se soldează și cu creșterea nivelului de radiații în România și există iod radioactiv. Altfel nu trebuie luate”, a explicat Alexandru Rafila.

Articolul precedentPolițiștii trag un semnal de alarmă: suspendarea angajărilor în sectorul de apărare și ordine publică va duce la creșterea infracționalității
Articolul următor100 milioane de euro vor fi alocate pentru regenerarea pădurilor din România
Jurnalist full-time / Pesimist part-time