Sursă foto: Facebook - Emmanuel Macron
Sursă foto: Facebook - Emmanuel Macron

Preşedintele Franţei a precizat că nu va exista o soluţie reală negociată între Moscova și Kiev. Prin urmare, războiul va continua.

Emmanuel Macron a vorbit şi despre un posibil război mondial, explicând faptul că ţările europene vor evita un eventual conflict cu Rusia.

Şeful statului francez a subliniat că aceste state nu vor intra direct în conflict, pentru că un război cu Rusia ar duce la un război mondial, cu o putere dotată cu armă nucleară.

Războiul continuă în Ucraina, deoarece Vladimir Putin refuză un dialog real

Sunt conştient: pe termen scurt, mai degrabă războiul va fi purtat în continuare. Pentru că nu cred că, în zilele şi săptămânile următoare, va exista o soluţie reală negociată. Sper şi facem tot ce putem pentru a ajuta. Discuţia cu Putin este dificilă pentru că refuză încetarea focului”, a explicat preşedintele francez, conform Digi 24.

Emmanuel Macron a precizat că responsabilitatea statelor este să continue comunicarea cu popoarele rus şi belarus. Este nevoie de o comunicare cu liderii acestor state, dar şi de respectarea Rusiei, ca stat.

Nu există pace durabilă dacă Rusia nu este încadrată într-o mare arhitectură de pace pe continentul nostru”, a mai afirmat, preşedintele francez.

Macron: “Toţi admirăm foarte mult rezistenţa manifestată de poporul ucrainean, liderii săi şi preşedintele său”

Preşedintele Franţei a dat asigurări că ţara sa “va avea contribuţia sa pentru a-i primi, îngriji, adăposti şi integra pe ucrainenii care fug din ţara lor afectată de războiul pornit de Putin”.

De asemenea, conform sursei citate, preşedintele francez a indicat că ar putea fi luate măsuri pentru a ajuta Republica Moldova.

Macron a numit Moldova “o ţară mică, care se află sub presiune” din cauza fluxului de refugiaţi.

Articolul precedentMinistrul Sportului, Eduard Novak: „Femeile sunt supereroine”
Articolul următorCristian Diaconescu se consideră încă președintele PMP. Noua conducere depune plângere penală
Jurnalist full-time / Pesimist part-time