Marcel Ciolacu (captură video)

Marcel Ciolacu, șeful Camerei Deputaților, a luat atitudine la adresa senatoarei Diana Șoșoacă, cea dintâi contestatară a măștii, pandemiei, testării, certificatului verde și a vaccinului. În plenul Parlamentului, la deschiderea discursului susținut la Ședința solemnă comună a celor două camere, dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituției României,  liderul social democraților nu a ezitat să o apostrofeze public pe senatoare.

„Cred că nu este nici prima oară şi nu va fi nici ultima oară când am să spun că eu nu susţin vaccinarea obligatorie, dar am dreptul în primul rând la viaţă. Fiecare decide dacă e bine să se vaccineze sau nu. Vă rog, doamna colegă, să purtaţi mască sau să mă protejaţi să nu mă îmbolnăviţi. Dreptul meu la viață și dreptul oricărui român nu se negociază, doamnă”, a declarat Marcel Ciolacu. Același parlamentar, care în urmă cu mai bine de un an spunea că nu poate purta mască din cauza unei deviații de sept, descoperite la un control medical, după ce aproape a leșinat în timpul unei conferințe de presă. Se pare că între timp a fost rezolvată problema, iar masca este purtată corespunzător.

De altfel, nu este prima dată când senatoarea Diana Șoșoacă nu se conformează măsurilor impuse de autorități privind purtarea măștii de protecție în spațiile închise, deci și în interiorul Parlamentului. În urmă cu două săptămâni a fost făcut un apel la numărul unic de urgență 112, de către senatorul PNL Nicoleta Pauliuc. „Înțeleg că sunt colegi deasupra legii. Parlamentul adoptă legi care sunt respectate de cetățeni, asta este democrația. Cum putem să le cerem cetățenilor să respecte legea, când colegii nu o fac? Medicii poartă mască 12 ore pe zi și nu au făcut apel la drepturi constituționale. Stimată colegă, dacă nu vă conformați legii pe care noi o aprobăm, dați-mi voie să apelez la instituțiile statului pentru că instigați la nerespectarea legii”, a spus Nicoleta Pauliuc, după care a sunat la 112 chiar de la pupitrul Senatului.

Diana Șoșoacă anunță „cea mai mare nesupunere civică”

Articolul precedentCum obstrucționează unii magistrați dreptul la informare. Scut pentru inculpatul Ionuț Negoiță. Foto
Articolul următorPolițiștii din Sibiu nu îl amendează pe Iohannis pentru lipsa măștii