Foto: Mediafax

Diana Şoşoacă, alături de mai mulţi colegi din AUR, continuă să sfideze regulile privitoare la purtatul măștii în Parlament.

Deşi este cercetată pentru zădărnicirea combaterii pandemiei Covid şi transmiterea de informații false, senatoarea independentă insistă să rămână vocală, refuzând, în nenumărate rânduri, portul măştii sanitare.

În acest context, Nicoleta Pauliuc, senator PNL și președintele Comisie de Apărare, a apelat numărul de urgenţă 112, chemând şi informând Poliţia, în cursul zilei de astăzi, 22 noiembrie.

Gestul senatoarei PNL a fost aplaudat de mai mulţi politicieni: sfidarea reprezintă atât insolenţă, cât şi nerespectarea legii

Înțeleg că sunt colegi deasupra legii. Parlamentul adoptă legi care sunt respectate de cetățeni, asta este democrația. Cum putem să le cerem cetățenilor să respecte legea, când colegii nu o fac? Medicii poartă mască 12 ore pe zi și nu au făcut apel la drepturi constituționale. Stimată colegă, dacă nu vă conformați legii pe care noi o aprobăm, dați-mi voie să apelez la instituțiile statului pentru că instigați la nerespectarea legii”, a spus Nicoleta Pauliuc, după care a sunat la 112 chiar de la pupitrul Senatului.

Diana Șoșoacă, cercetată de DIICOT din cauza presiunilor făcute asupra medicilor dintr-un centru de vaccinare

În cursul lunii noiembrie, procurorii DIICOT au decis cercetarea penală a senatoarei în ceea ce priveşte pentru zădărnicirea combaterii pandemiei, după ce, la începutul lunii septembrie, Şoşoacă a blocat activitatea unui centru de vaccinare din județul Iași.
De asemenea, Parchetul General a trimis dosarul la DIICOT, Şoşoacă fiind cercetată şi pentru transmiterea de informații false, informaţii care atentează la siguranța națională.

Articolul precedentIoana Mihăilă: „De 1 decembrie, Florin Cîțu le face cadou românilor valul 5 al pandemiei”
Articolul următorVictor Ponta nu exclude o posibilă revenire în PSD
Jurnalist full-time / Pesimist part-time