Scandalul făcut de Diana Șoșoacă la centru de vaccinare, în atenția DIICOT

Pe lângă zădărnicirea combaterii pandemiei Covid, este cercetată și transmiterea de informații false, la care se pretează, tot mai vocal, senatorul independent Diana Șoșoacă

Senatoarea Diana Șoșoacă este cercetată penal de procurorii DIICOT pentru zădărnicirea combaterii pandemiei, după ce la începutul lunii septembrie a blocat activitatea unui centru de vaccinare din județul Iași, relatează G4Media. Potrivit AlephNews, Parchetul General a trimis dosarul la DIICOT, pentru că este cercetată și fapta de transmitere de informații false care ar atenta la siguranța națională.

Cunoscută ca fiind una dintre cele mai mari contestatare într-ale pandemiei de Covid, a purtării „botniței” – așa cum numește aceasta masca de protecție, dar mai ales a vaccinului anti-Covid, Diana Șoșoacă nu a ezitat să facă spectacol, în stilul său caracteristic, prin live-uri pe Facebook. De altfel, din „repertoriul” senatoarei nu au lipsit cuvintele grele, dar nici deja cunoscuta sa expresie „Jos masca”.

Mai mult, Diana Șoșoacă susținea la acel moment că localitatea Răchiteni, ce face parte din circumscripția electorală pe listele căreia a fost aleasă, nu se află în scenariul roșu, în ciuda faptului că potrivit datelor oficiale în data de 1 septembrie 2021 incidența de infectare, din ultimele 14 zile, depășise 5 la mia de locuitori, mai exact  5,47 la mie.

„Totul este pe hârtie.  (…) Din pix, este carantină. Este cea mai mare minciună a secolului. Totul este din pix. Și vă rog, dacă știți că sunt sate, comune, orașe, în carantină, duceți-vă peste ei și filmați-i. Apropos, cum faceți voi vaccinare într-o localitate carantinată, când nu ai voie să fi bolnav sau infectat ca să poți să îți faci vaccinul?”, vocifera senatoarea, deși în cazurile medicale, precum și pe motiv de vaccinare era posibilă deplasare în localitățile carantinate.

Diana Șoșoacă a avut o „acțiune ilicită”

„Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!”, a scandat parlamentarul, secondat de o „mână” de oameni, nu știm dacă erau localnici sau din grupul său cu care venise în zonă.

Cei care au dorit să se vaccineze în ziua în care senatoarea Șoșoacă a făcut „circ” au fugit de la centrul de vaccinare, potrivit RFI.

„Avem probleme, ultima situație nedorită este intervenția doamnei senator Șoșoacă la Răchiteni, care a blocat o acțiune de vaccinare a persoanelor care și-au exprimat această dorință, prin prezența ei cu un grup mai mare de oameni care nu le-a permis acestora să intre să se vaccineze. Din păcate, este o acțiune ilicită”, afirma la acel moment directorul DSP Iași, Vasile Cepoi, citat de RFI.

Șoșoacă, în vizorul Parchetului General pentru zădărnicirea combaterii bolilor și tulburarea liniștii publice

Articolul precedentLiber la jaf, liber la drujbe şi liber la exportul ilegal de lemn
Articolul următorCiolacu: „Săptămâna viitoare, România va avea un guvern al României”