Ciolacu: „Săptămâna viitoare, România va avea un guvern al României”

Negocierile dintre PNL și PSD, „blocate” din cauza premierului

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, miercuri, că România va avea săptămâna viitoare un guvern, concluzie la care au ajuns toți cei trei președinți ai partidelor din coaliție. Cât privește numele premierului, la care negocierile par că s-au împotmolit, Ciolacu susține că PSD are deja un candidat, în persoana sa, dar decizia finală va fi luată după negocierile următoare.

„Săptămâna viitoare, România va avea un guvern al României. Lumea nu mai are răbdare și asta trebuie să facem. Toți președinții care reprezintă această coaliție sunt de acord că trebuie să avem un guvern. Ca să avem un premier, el trebuie să fie desemnat”, a spus Marcel Ciolacu, care susține ceea ce a anunțat Grindeanu în cursul zilei de astăzi, potrivit căruia PSD este cel care trebuie să dea primul premier al „rotativei”.

Cât privește propunerea, pe surse, a lui Dan Vîlceanu (ministrul interimar al Finanțelor și bun prieten cu Florin Cîțu) pentru funcția de premier din partea liberalilor, Ciolacu a insistat pe faptul că PSD are un candidat de premier, stabilit astăzi, în unanimitate de Consiliul Politic Național al PSD.

Însă, potrivit Digi 24, neoficial, se știe că soluția dorită de Klaus Iohannis este Nicolae Ciucă, soluție acceptată și de PSD, dar pe care președintele PNL o evită prin toate mijloacele pe care le are la îndemână, de altfel acesta este și unul dintre motivele pentru care negocierile sunt blocate.

Iohannis și „direcțiile” viitorului cabinet

Pe de altă parte, Iohannis a transmis în această seară un mesaj viitorului guvern, astfel încât în perioada următoare efectele pandemiei să fie atenuate.  „Încetinirea creșterii economice, estimată pentru anii următori, impune soluții de natură structurală pentru economia noastră. Dezechilibrele cu care economia se confruntă în prezent indică, fără nicio îndoială, nevoia de schimbare a paradigmelor de dinaintea pandemiei”, a transmis Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă.

Totodată, „pe fondul creșterii prețurilor la materii prime și energie, ne confruntăm cu scumpiri în lanț, iar rata inflației, ajunsă la 7,9% în luna octombrie, ridică serioase probleme de scădere a puterii de cumpărare. De altfel, inflația pare să fi redevenit, dintr-o dată, principalul risc la adresa stabilității financiare la nivel global”, se mai arată în comunicat. „România are nevoie de o analiză mai aprofundată a acestor evoluții și de măsuri concrete, pragmatice și sustenabile, pentru consolidarea creșterii economice și pentru susținerea nivelului de trai al cetățenilor”, a transmis Iohannis în cadrul evenimentului „Topul Național al Firmelor 2021 – Economia merge înainte”, organizat de Camera de Comerț și Industrie a României.

Marcel Ciolacu, primul premier al „rotativei” PNL-PSD

Articolul precedentScandalul făcut de Diana Șoșoacă la centru de vaccinare, în atenția DIICOT
Articolul următorCîțu a flexibilizat mandatul PNL, foarte mult